UEFA vil ikke vise nettvideo

Fotballorganisasjonen UEFA skal tilby nettradio og annen oppdatering fra viktige fotballkamper på sine nettsider. Men video er de mer forsiktige med.

Fotballorganisasjonen UEFA skal tilby nettradio og annen oppdatering fra viktige fotballkamper på sine nettsider. Men video er de mer forsiktige med.

Den europeiske fotballorganisasjonen UEFA skal tilby et begrenset utvalg med direkte videosendinger fra viktige fotballkamper, lagt rett ut på nettet.

Ifølge The Register skal organisasjonen oppgradere sine nettsider til å inkludere kontinuerlig og oppdatert informasjon om kamper og tabeller, i tillegg til audio- og videoklipp. Men UEFA vil ikke slippe seg helt løs. Alexandre Fourtoy, som er organisasjonens sjef, skylder på teknologien. Han mener denne ikke er bra nok til å få akseptabel kvalitet på sendingene, og at video som streames over dagens Internett ikke vil gi fotballtilhengerne det de leter etter i slike sendinger.
Britiske Premier League-klubber startet tidligere i år med videosendinger på Internett. Ved å forsinke sendingene i forhold til kampen, kan seere uten satellitt eller kabel-TV holde seg oppdatert på nettet, uten at eierne av TV-rettighetene kan si noe på det.


UEFAs plan er å bli Europas største fotballportal, med dekning av alle cup- og ligaer, inkludert nettradio-referater, bildegallerier, videoklipp og nyheter.

Tanken er å starte med en gratis-tjeneste, for så eventuelt å finne betalingsmodeller etter hvert, forteller Fourtoy til The Register.

I forbindelse med Euro 2000, satte UEFA opp en nettside som skulle tåle 150 millioner treff per dag, inkludert fett innhold som bilder, video, lyd sammen med tekstsider, e-post og prateforum.

Ifølge en datidig pressemelding fra CacheFlow, skulle nettverket, via mellomlagring i ni byer i Europa og USA, takle 10.000 oppkoblinger per sekund, og datatrafikk på en gigabit per sekund. Organisasjonen har nå inngåttt en avtale med Verio, som skal speile innholdet deres på 110 steder rundt om i verden for å sikre tjenestekvaliteten.

Til toppen