Uenige om mangel på bærbare PCer

Dell og Acer advarer om mangel på PC-komponenter. Nei, sier resten av bransjen.

Uenige om mangel på bærbare PCer

Dell og Acer advarer om mangel på PC-komponenter. Nei, sier resten av bransjen.

Dell har i lengre tid slitt med veldig lange leveringstider på enkelte typer bærbare PCer. Det er mangel på wide-screen-skjermer, forteller Dells norske markedsdirektør Hans Christian Seime til digi.no. Dette fører til seks ukers leveringstid og wide-screen-modeller har tatt over 90 prosent av bærbare-salget til Dell, forteller Seime.

- Vi rammes først, fordi vi selger direkte, resten av bransjen vil også merke dette, sier Seime til digi.no.

På mandag fikk Dell støtte fra Acer som hevder at mangelen kan ramme mange, selv om Acer hevder de har sikret seg.

Det er en uventet sterk vekst i det globale PC-salget som skal ha skapt skjerm-mangelen. Det skal ikke være mangel på andre komponenter, som harddisker, minne eller prosessorer.

Dette er forvirrende signaler mens PC-bransjen er på vei inn i fjerde kvartal og julesalget, som er den beste perioden gjennom hele året. Har Dell og Acer rett, vil mangelen på skjermer til både bærbare og stasjonære maskiner ramme kunder og PC-bransjen.

For foreløpig viser seg at Dell er ganske alene om leveringsproblemene. Hverken markedsleder i Norge, HP, eller Norges største IT-nettbutikken, Komplett.no, merker leveringsproblemer.

Innkjøpssjef Eilif Kiland hos Komplett bestiller inn bærbare maskiner fra alle de store produsentene, inkludert HP, Acer, Toshiba, Lenovo, Fujitsu-Siemens og Asus og han merker ingen problemer.

- Ingen av produsentene vi jobber med har lange bestillingstider og har heller ikke fått beskjed om noe utfordringer for resten av året, forteller Kiland til digi.no.

Heller ikke Amund Hamre, markedsdirektør for PC-produkter hos HP Norge, benekter at det skal være en generell mangel på skjermer. Noen få kunder skal ha fått opp til to ukers leveringstid, medgir han. Hamre opplyser at det har vært utfordringer med mer miljøvennlig plast til kassene, men dette skal være løst.

Til toppen