BEDRIFTSTEKNOLOGI

Uenighet om teledeling

Telenor og Telia greier ikke engang å bli enige om delingen av det fusjonerte selskapet, og nå er partene uenig om det meste: hvor de skal møtes, hvem som skal delta og hva en skal snakke om.

Frode Eriksen
21. jan. 2000 - 11:38

Det skriver Aftenposten om striden som endte med at fusjonen mellom Telenor og Telia gikk i vasken.

Da de to statsministrene Kjell Magne Bondevik og Göran Persson i midten av desember bestemte seg for å avbryte fusjonen, sa de to i sin felles pressemelding at delingen av de to selskapene skulle skje så raskt som mulig og i minnelighet uten at det ble fremmet erstatningskrav mot hverandres selskap eller mot den andre eieren.

- Det er ikke lagt opp til noe møte med svenskene ennå. I dag har vi ikke fått på plass noen møteplan. Men foreløpig er ikke dette noe stort problem, sier informasjonssjef i Samferdselsdepartementet, Ivar Torvik til Aftenposten.

Han sier at det jobbes med å avklare hvem som skal delta i forhandlingene og hva det skal forhandles om.

Et av hovedproblemene er hvordan Norge og Sverige skal løse de kompliserte skattespørsmålene i og med at eierselskapet er svensk og fremdeles den formelle eier av de to teleselskapene. Dermed er det dette selskapet som skal betale skatt og merverdiavgift til Sverige i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.