Uferdig Chrome klar for Linux og Mac

- Hold dere langt unna, sier Google.

Uferdig Chrome klar for Linux og Mac

- Hold dere langt unna, sier Google.

Chromium-prosjektet og Google har lenge jobbet med Mac- og Linux-utgaver av Googles Chrome-nettleser, men til nå har det dreid seg om temmelig interne utgaver.

I et blogginnlegg som ble publisert i går, skriver produktsjefene Mike Smith og Karen Grunberg at Google nå ønsker å få mer tilbakemeldinger fra utviklere.

Derfor har Google lagt ut det som anses for å være alfaversjoner av disse nettleserne. På denne siden er det beskrevet hvordan man får tilgang til disse utgavene.

Men Smith og Grunberg advarer om at versjonene som nå tilbys, på ingen måte er klare for ordinær bruk. De mangler funksjonalitet. For eksempel er det ikke mulig å se videoer på blant annet YouTube. Det er ikke mulig å endre personverninnstillingene og utskriftsfunksjonen er ikke på plass. Dessuten er listen over kjente feil lang som et vondt år.

Smith og Grunberg skriver derfor at man ikke bør laste ned disse versjonene med mindre man er utvikler eller har stor glede av programvare som er uferdig, uberegnelig og som potensielt krasjer.

De som likevel gjør dette, vil kunne bidra til å gjøre nettleseren stabil nok til å bli utgitt som en betautgave, noe Google ønsker å gjøre så snart som mulig.

Mac-utgaven som nå er tilgjengelig, krever Mac OS X 10.5.6 eller nyere, mens Linux-versjonen krever 32- eller 64-bitsversjoner av Ubuntu 8.04, Debian 5 eller nyere utgaver av disse distribusjonene. Google planlegger å gjøre Chrome tilgjengelig for andre Linux-distribusjoner etter hvert.

    Les også:

Til toppen