Ufrivillig omstart rammer Windows Phone 8

Mange mobilbrukere melder om problemer.

Nokia Lumia 920 er blant Windows Phone 8-mobilene som ser ut til å være berørt av omstartproblemet. Det er fortsatt uklart om problemet er knyttet til mobiloperatør-spesifikke maskinvareutgaver eller om problemet kun ligger i programvaren fra Microsoft. Men også HTC-mobiler skal være berørt.
Nokia Lumia 920 er blant Windows Phone 8-mobilene som ser ut til å være berørt av omstartproblemet. Det er fortsatt uklart om problemet er knyttet til mobiloperatør-spesifikke maskinvareutgaver eller om problemet kun ligger i programvaren fra Microsoft. Men også HTC-mobiler skal være berørt. (Bilde: Per Ervland)

Mange mobilbrukere melder om problemer.

Smartmobiler basert på Windows Phone 8 kom i salg i en del markeder i begynnelsen av november, men allerede etter noen få dager begynte det å komme innlegg i ulike fora fra brukere som opplever at deres smartmobil helt vilkårlig gjør en omstart. Andre melder om at mobilen låser seg, opptil flere ganger om dagen. Enkelte hevder at problemene startet allerede før de hadde installert noen ytterligere applikasjoner.

Problemene skal berøre brukere av både HTC- og Nokia-modeller.

The Verge ser ut til å være den første nyhetstjenesten som skriver om dette.

Ingen av de berørte leverandørene ser ut til å ha svart på henvendelser fra pressen, men supportavdelingene til både Microsoft og Nokia skal ha kommet med råd til brukerne.

Ifølge en bruker forslår Microsoft Support at brukeren sletter IE-historikken og resetter mobilen deretter. Testversjonen av Skype anses også som en medvirkende årsak.

En annen skriver at Nokia Support foreslår at man skrur av mobilen, tar ut SIM-kort, skrur på mobilen og lar den være på i fem ti minutter. Deretter skrur man den av igjen, setter inn SIM-kortet og skrur mobilen på igjen.

Begge disse brukerne melder om at problemet ser ut til å ha blitt løst, men andre som har prøvd det samme, har ikke vært like heldige.

    Les også:

Til toppen