BEDRIFTSTEKNOLOGI

UIB vil bruke Playstation i undervisning

Prosessoren er nesten like rask som den kraftigste supermaskinen ved UiB, mener professor Fredrik Manne.

11. apr. 2007 - 08:21

Playstation 3 har kapasitet til å regne ut kompliserte matematiske operasjoner som brukes i mange typer forskning.

Nå har Universitetet i Bergen (UiB) kjøpt inn fem Playstation 3 maskiner til bruk i undervisningen. Det er ved å koble til tastatur og skjerm at Universitetet skal gjøre maskinen egnet til bruk i undervisning og forskning, og ikke bare til spill.

Professor Fredrik Manne ved UiB skrev selv doktorgradsavhandling om denne typen teknologi, og ser ikke bort ifra at det kan bli aktuelt å øke bruken av maskinene etter hvert.

Prosessoren er nesten like rask, og dessuten mye billigere, enn den kraftigste supermaskinen ved UiB. I tillegg vil parallellteknologien som brukes i PS3 bli vanlig i datamaskiner i fremtiden, og den er derfor et viktig bidrag til undervisningen, sier Fredrik Manne til På Høyden til BA.

Selv om denne type maskin vanligvis kun blir brukt til underholdning, er det kjent at prosessoren også kan brukes i undervisning og forskning.

Maskinene skal i første omgang bli brukt av masterstudenter til å løse regneoppgaver.

Tidligere ble det kjøpt inn supermaskiner i millionklassen for å få tilgang på tilsvarende ytelse som Playstation 3 nå kan gi til en pris på 6000 kroner per maskin.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.