Ujevne tall fra Oracle

Oracles tall for augustkvartalet viser et overraskende og ikke helt positivt mønster.

Oracles tall for augustkvartalet viser et overraskende og ikke helt positivt mønster.

Oracle har levert regnskapstall for kvartalet fram til 31. august, det første i selskapets regnskapsår.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor, økt omsetningen med 25 prosent til 2,77 milliarder dollar. Den største veksten var innen konsulentvirksomheten og fornyelser av programvarelisenser.

Resultatet økte med 2 prosent til 519 millioner dollar. Trekker man fra ekstraordinære kostnader, primært relatert til oppkjøp, blir resultatet 738 millioner dollar, eller 0,14 dollar per aksje. De tilsvarende tallene i fjorårets augustkvartal er 535 millioner dollar og 0,10 dollar per aksje. Da blir veksten 38 prosent.

Det som overrasker analytikerne, er salget av produkter i kategorien «databaser og mellomvare». Her oppga selskapet en omsetning på 502 millioner dollar, minimalt bedre enn fjorårets 494 millioner dollar.

Ifølge Wall Street Journal opplyser Oracle at mellomvaren hadde en pen økning, på 34 prosent. Det tyder på en nedgang i databasesalget.

Ledelsen i Oracle har to forklaringer. Finansdirektør Greg Maffei sier at man ikke greide å fullføre to store avtaler innen utgangen av kvartalet. Toppsjef Larry Ellison sier sammenlikningen med fjorårets augustkvartal må ta hensyn til at veksten da, i forhold til augustkvartalet 2003, var på hele 20 prosent.

For novemberkvartalet anslår selskapet en vekst mellom 22 prosent og 26 prosent til mellom 3,37 milliarder og 3,46 milliarder dollar. Fratrukket ekstraordinære kostnader, skulle det gi en fortjeneste på 0,19 dollar per aksje. For hele regnskapsåret opprettholdes den tidligere prognosen på mellom 0,78 og 0,81 dollar per aksje.

Oracles aksje kurs falt fra 13,52 dollar til 12,92 dollar da tallene og prognosene ble kjent.

Administrerende direktør Hans Olav Hamran i Oracle Norge sier at markedsutviklingen her i landet er i tråd med den internasjonale trenden.

– Vi gleder oss særlig over sterk vekst innenfor forretningsapplikasjoner, der vi nå kan glede oss over ny forretning som resultat av oppkjøpene Oracle har gjort, sier Hamran i en pressemelding.

    Les også:

Til toppen