KORTNYTT

Uka som gikk: Uke 9

Her er det vi ikke skrev om, men som vi tror leserne vil ha utbytte av.

Det sveitsiske selskapet AGT utvider «The Internet of things» til søppelkasser, der man får en mer effektiv håndtering av søppel ved at søppelkassene rapporterer om hvor fulle de er.
Det sveitsiske selskapet AGT utvider «The Internet of things» til søppelkasser, der man får en mer effektiv håndtering av søppel ved at søppelkassene rapporterer om hvor fulle de er. Bilde: AGT
28. feb. 2014 - 15:55

Hver uke gjør vi i digi.no vårt beste for å bringe leserne de viktigste nyhetene relatert til den norske IT-bransjen. Det betyr på ingen måte at alt handler om den norske IT-bransjen, men også nyheter fra utlandet som vi antar å være av interesse for mange av våre lesere.

Derfor bruker vi også deler av tiden vår på å følge med på det internasjonale nyhetsbildet. Her finner vi mye interessant stoff vi mener det er verdt å finne ut mer om, men på slutten av uka har det som regel blitt en pen liten bunke med ting vi dessverre ikke har hatt tid til å skrive om.

I stedet for at disse bare går i glemmeboka, har vi heller bestemt oss for å dele dem med våre lesere.

Her er noen av sakene vi ikke skrev i uka som gikk:

Sprint med IP-telefoni – den amerikanske mobiloperatøren oppdaterer nå enkelte Samsung-modeller slik at de ringer via WiFi når de er koblet på et trådløst nettverk uten at det trekkes fra inkluderte minutter i abonnementet. Ulempen er at man mister samtalen dersom man beveger seg utenfor WiFi-sonen.

Tor-basert malware på Android - En trojaner er oppdaget på Android som bruker Tor-nettverket. Den kan blant annet stjele SMS, telefonnumre etc.

AT&T lanserer «User-defined network cloud», som gir kundene større kontroll og mulighet til å legge til nettverkstjenester omtrent i sanntid.

Sikkerhetsbloggen fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet er til stede på RSA-konferansen og har postet flere innlegg som bør være av interesse for de som er opptatt av datasikkerhet.

Mer sikkerhet – Chameleon er et proof-of-concept fra universitetet i Liverpool der man har lykkes å utvikle et virus som smitter mellom WiFi-routere.

Fra Android til Tizen med ett klikk – 5 000 dollar for et klikk? Infraware har laget programvare som kan konvertere Android-apper til Tizen-kompatible apper med få anstrengelser.

Mike Parker er død – han var med på å lage en av verdens best likte skrifttyper; Helvetica. Den brukes blant annet av Toyota, American Apparel og Evian i logoene deres.

IBM sier opp tusenvis – mange amerikanske ansatte blir nå avskjediget, og selskapet ser ut til å måtte avse 13 000 ansatte i år.

Markedsføring av FM-radioer kan være villedende – det norske FM-nettet blir trolig slukket i 2017, og det er et problem i forhold til reklamasjonsretten på fem år som vi har her til lands.

Og til slutt: «The Internet of things» har nå også bredt seg til søppelkasser. I en asiatisk by har man nå igangsatt et prosjekt der offentlige søppelkasser rapporterer om hvor fulle de er, slik at tømmeruter kan optimaliseres.

PS! Vi er alltid mottakelige for tips – de gir du oss lettest på tips@digi.no.

God helg!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.