Uka som gikk: Uke 9

Her er det vi ikke skrev om, men som vi tror leserne vil ha utbytte av.

Uka som gikk: Uke 9
Det sveitsiske selskapet AGT utvider «The Internet of things» til søppelkasser, der man får en mer effektiv håndtering av søppel ved at søppelkassene rapporterer om hvor fulle de er. Bilde: AGT

Hver uke gjør vi i digi.no vårt beste for å bringe leserne de viktigste nyhetene relatert til den norske IT-bransjen. Det betyr på ingen måte at alt handler om den norske IT-bransjen, men også nyheter fra utlandet som vi antar å være av interesse for mange av våre lesere.

Derfor bruker vi også deler av tiden vår på å følge med på det internasjonale nyhetsbildet. Her finner vi mye interessant stoff vi mener det er verdt å finne ut mer om, men på slutten av uka har det som regel blitt en pen liten bunke med ting vi dessverre ikke har hatt tid til å skrive om.

I stedet for at disse bare går i glemmeboka, har vi heller bestemt oss for å dele dem med våre lesere.

Her er noen av sakene vi ikke skrev i uka som gikk:

Sprint med IP-telefoni – den amerikanske mobiloperatøren oppdaterer nå enkelte Samsung-modeller slik at de ringer via WiFi når de er koblet på et trådløst nettverk uten at det trekkes fra inkluderte minutter i abonnementet. Ulempen er at man mister samtalen dersom man beveger seg utenfor WiFi-sonen.

Tor-basert malware på Android - En trojaner er oppdaget på Android som bruker Tor-nettverket. Den kan blant annet stjele SMS, telefonnumre etc.

AT&T lanserer «User-defined network cloud», som gir kundene større kontroll og mulighet til å legge til nettverkstjenester omtrent i sanntid.

Sikkerhetsbloggen fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet er til stede på RSA-konferansen og har postet flere innlegg som bør være av interesse for de som er opptatt av datasikkerhet.

Mer sikkerhet – Chameleon er et proof-of-concept fra universitetet i Liverpool der man har lykkes å utvikle et virus som smitter mellom WiFi-routere.

Fra Android til Tizen med ett klikk – 5 000 dollar for et klikk? Infraware har laget programvare som kan konvertere Android-apper til Tizen-kompatible apper med få anstrengelser.

Mike Parker er død – han var med på å lage en av verdens best likte skrifttyper; Helvetica. Den brukes blant annet av Toyota, American Apparel og Evian i logoene deres.

IBM sier opp tusenvis – mange amerikanske ansatte blir nå avskjediget, og selskapet ser ut til å måtte avse 13 000 ansatte i år.

Markedsføring av FM-radioer kan være villedende – det norske FM-nettet blir trolig slukket i 2017, og det er et problem i forhold til reklamasjonsretten på fem år som vi har her til lands.

Og til slutt: «The Internet of things» har nå også bredt seg til søppelkasser. I en asiatisk by har man nå igangsatt et prosjekt der offentlige søppelkasser rapporterer om hvor fulle de er, slik at tømmeruter kan optimaliseres.

PS! Vi er alltid mottakelige for tips – de gir du oss lettest på tips@digi.no.

God helg!

Les mer om: