Ukeavisen Telecom gir opp

De nisjeorienterte nettavisene ser ut til å danke ut de papirbaserte fagbladene i IT-segmentet. Like før jul kastet Kapital Data inn håndkledet, deretter halverte Computerworld sine utgivelser, og nå gir også Ukeavisen Telecom opp.

Ukeavisen Telecom gir opp
Bilde:

Det er i den siste utgaven av Ukeavisen Telecom at ansvarlig redaktør Elin Festøy forteller at det er over og ut for Ukeavisen Telecom.

I stedet starter eierforlaget IT Media opp en 14-daglig avis som får navnet ITavisen Business og som skal distribueres som et bilag til Økonomisk Rapport - bladet som nok en gang har vært gjennom en turbulent periode med masseoppsigelser, redaktør- og eierskifte.

Økonomisk Rapports nye ansvarlige redaktør Joachim Bamrud presenterte den 20. februar i år bladets nye redaksjonelle linje slik: "Men hovedfokus blir å finne de bedriftene som faktisk gjør det bra, opprettholder arbeidsplasser og har fulgt strategier som kan være nyttig for andre bedrifter." Bamrud vil skrive et blad som er til "Inspirasjon, ikke sensasjon".

Lederartikkelen "Unnskyld Fredriksen" (se faksimile t.h.) - som kort fortalt var en uforbeholden unnskyldning for en artikkel bladet hadde publisert om den kjente skipsrederen før Bamrud ble redaktør - høstet storm i journalistkretser.

Første utgave av det nye ØR-bilaget ITavisen Business kommer om en knapp måned, den 24. april.

Ansvarlig redaktør Elin Festøy avviser at overgangen fra ukentlig til 14-daglig avis signaliserer reduserte ambisjoner:

- Leserne får halvparten så mange utgaver, men hver avis blir jo dobbelt så tjukk, sier hun til digi.no.

Les mer om:
;