Ukjent datafeil stoppet bank-Norge

En omfattende feil hos EDB rammet de fleste norske nettbanker, minibanker og terminaler i ettermiddag.

En omfattende feil hos EDB rammet de fleste norske nettbanker, minibanker og terminaler i ettermiddag.

Datafeilen som rammet de fleste norske nettbanker, minibanker og betalingsterminaler tirsdag, ble rettet ved 17-tiden.

Informasjonssjef Helge L'orang i EDB , som driver disse tjenestene, sier til NTB at feilen ble funnet ved 17-tiden. Feilen oppsto ved 14-tiden.

Related content
Feil hos EDB rammet de fleste norske nettbanker, minibanker og terminaler i Norge, for EDB drifter banksysteme som står bak 70 prosent av alle norske bankkontoer.

L'orang har liten lyst til å si hva den konkrete feilen besto i.

- Vi gjennomgår det som er skjedd i ettertid for å finne de grunnleggende og bakenforliggende årsakene. Jeg har ikke lyst til å konkretisere det noe nærmere, sier han til NTB.

Her kan du se på bildeserien digi.no publiserte i september fra kjelleren til EDB, der Norges største server-samling står.

Kredittilsynet venter onsdag formiddag en rapport om sammenbruddet i Sparebankenes nettbanker tirsdag ettermiddag, opplyser ansvarlig for Kredittilsynets IT-tilsyn, Frank Robert Berg, til NTB.

- Vi har fått en foreløpig orientering som konkluderer med at det inntraff en teknisk kommunikasjonsfeil som må analyseres nærmere før den utløsende årsak er identifisert, sier Berg.

Han er fornøyd med rapporteringen, men sier Kredittilsynet vil legge stor vekt på om feilen denne gang har likhetspunkter med tidligere feil.

- Hensikten med vårt tilsyn er blant annet at tidligere feil ikke skal gjentas. Vi skal påse at tiltakene som iverksettes i ettertid fjerner mulighetene for at samme feil oppstår en gang til, sier Berg.

Til toppen