BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ukjent feil i Itanium, hevder Compaq

Itanium, Intels nye 64-bits-prosessor, inneholder en eller flere ukjente feil, hevder Compaq og nekter å lansere servere med prosessoren.

15. nov. 2001 - 11:26

Compaq har etter flere lange tester besluttet å stoppe lanseringen av servere basert på Intels første 64-bits prosessor Itanium. Årsaken skal være at selskapet under tester skal ha opplevd en serie mindre feil, skriver Cnet.

Compaq bruker ikke ordet feil, men bransje-utrykket "sightings" som kanskje kan oversettes med "vi har sett unormal oppførsel, men vet ikke hva det skyldes". Compaq er likevel sikker nok på at det er Itanium-prosessoren som har skylden til å offentliggjøre problemene.

Hva som skjer vil ikke Compaq si, men Intel har tidligere slitt med prosessorfeil som blant annet har gitt gale svar på regnestykker. Problemene gjelder både 733 og 800 Mhz-versjonene av Itanium, sier Compaq. For å være helt sikre før de beskylder mektige Intel Corporation for feil, har Compaq også testet servere fra andre leverandører og sett de samme feilene på disse maskinene.

En Intel-representant innrømmer ovenfor Cnet Compaqs testresultater, men mener at de ikke skyldes Itanium.

En feil i Itanium hadde vært flaut for Intel. Prosessoren var sterkt forsinket, Intel fortalte om sine 64-bits planer første høsten 1996, men brikken var flere år forsinket da den kom i salg i mai i år. Sammenlignet med de siste versjonen av lillebroren Pentium ble da heller ikke ytelsen så imponerende.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.