Ukjent strid gir Opera 100 millioner

Opera har inngått et forlik med et ukjent selskap som gir selskapet neste 100 millioner kroner i fanget.

Opera Software sendte i dag ut følgende uvanlige børsmelding:

Opera Software ASA har inngått en forlik med et internasjonalt selskap som resulterer i en utbetaling til Opera på 12,75 millioner dollar. Den andre parten er ikke en kunde av Opera og forliket har ingen negative effekter på fremtidig inntjening. Hele beløpet vil regnskapsføres i andre kvartal.

12,75 millioner tilsvarer 88 millioner kroner eller over fire ganger omsetningen til Opera i første kvartal.

digi.no ringer Opera og blir satt over til sjefsteknolog Håkon Wium Lie og får lov til å gjette i vei mens Lie stort sett svarer nei.

I følge Lie er det ikke snakk om en patentstrid, piratkopiering eller krav på teknologiske rettigheter om teknologi. Ei heller handler striden om merkenavn. Opera har heller ikke solgt noen eiendommer og selskapet har heller ikke sagt fra seg noe.

- Vi fremmet et krav mot et selskap og inngikk et forlik før det ble rettssak. Saken er ikke kjent fra før og er heller ikke omtalt i prospektet, forteller Lie til digi.no.

Lie er i svært godt humør.

- Dette ekstraordinære inntekter som gir oss et handlingsrom som vi ellers ikke hadde hatt. Det blir kronesis på alle ansatte i dag, vi liker ikke å bruke unødig med penger, sier han og ler.

Les mer om:
;