Ukjente investorer redder Datapower

IT-opplæringsselskapet Datapower er reddet og fortsetter som før, takket være nye eiere med daglig leder Bernt Gausen i spissen.

IT-opplæringsselskapet Datapower er reddet og fortsetter som før, takket være nye eiere med daglig leder Bernt Gausen i spissen.

I går ettermiddag kunne digi.no avsløre at Datapower, kjent for sine IT-lærebøker, var slått konkurs. Største eier, Sparebanken Midt-Norge fortalte til digi.no at banken skulle forsøke å redde så mye som mulig. (Les tidligere sak i boksen til høyre)

DataPower opplever en storm av henvendelser etter at det ble kjent at et av selskapene i gruppen meldte oppbud denne uken. Kunder og partnere fra så vel innland som utland har villet forsikre seg om at leveranser og prosjekter går som planlagt.

- Vi er glade for å kunne berolige alle med at den operative virksomheten ikke er berørt av dette, sier administrerende direktør Bernt Gausen.

Gausen og en gruppe med foreløpig ukjente investorer har kjøpt hele selskapet av boet og de tidligere eierne.

- Gjennom en avtale med pantehaverne og de tidligere eierne, deriblant Sparebanken Midt-Norge, har nye eiere overtatt både rettigheter og virksomheten. Det slutter bobestyrer seg. På papiret eier jeg nå 100 prosent av Datapower Norge som er den eneste operative enheten. Vi vil etterhvert offentliggjøre hvem investorene er, sier Gausen til digi.no.

Han forklarer at Datapowers balanse lenge har vært preget av gjeld og konverteringer fra offensive satsinger en tid tilbake. Etter en prosess hvor det ble klart at majoritetseierne og de viktigste kreditorene ikke fant grunnlag for videre finansiering av selskapets forpliktelser, vedtok styret å melde oppbud denne uken. Dette gjelder også et mindre kontor i Sverige.

Gausen påpeker at hverken kunder eller de 30 ansatte i DataPower vil merke noe til eierskiftet. I fjor solgte selskapet IT-opplærling for 30 millioner.

- Vi vil omsette for litt mindre i år fordi vi dreier oss vekk fra bøker mot digitale læremidler, men dette gir bedre dekningsgrad og resultater vil bli høyere enn i 2003, forteller Gausen.

Til toppen