JUSS OG SAMFUNN

Uklar framtid for Street View i Europa

EU-krav kan føre til at Google må stoppe fotograferingen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mars 2010 - 09:46

EU har kommet med krav om redusert oppbevaringstid for originalbildene til Googles noe omstridte Street View-tjeneste, noe som innebærer at selskapet vil måtte slette bildene etter seks måneder i stedet for tolv.

Dette kan føre til at Google ikke lenger vil ta nye bilder i Europa.

- I tror vi vil vurdere om vi vil kjøre gjennom Europa igjen, fordi det vil gjøre kostnadene så uttømmende, sier Michael Jones, Chief Technology Advocate i Google, i et intervju med Bloomberg.com. Jones er kjent som grunnleggeren av Keyhole, selskapet som lagde forløperen til Google Earth.

Det skal være teknologiske årsaker til at Google nå nøler.

- Jeg mener at personvern er viktigere enn teknologi, men for personvernmennesker handler det bare om personvern, men for oss handler det også om teknologi. Vi er faktisk nødt til å kunne gjøre det de vil at vi skal gjøre. Det vi vil er å ha nok tid, sier Jones.

Det skal være programvarebegrensninger som gjør at Google ikke kan prosessere dataene raskere.

Ifølge Cnet News sa Googles personvernrådgiver, Peter Fleischer, at selskapet er nødt til å beholde bildene i et år for å kunne rettet opp feil i tilsløringen av ansikter og bilskilt, og for å bruke dataene som samles inn til å lage bedre kart.

Det skal likevel ikke være snakk om å legge ned Street View i Europa.

Google vil tilby innbyggerne i blant annet Tyskland en mulighet til å få fjernet bilder allerede før de blir publisert, skriver Bloomberg.com. Lena Wagner, en talskvinne for Google Deutschland, forteller videre at det skal legges til et verktøy for rask fjerning av publiserte bilder, samt at selskapet skal forhåndsannonsere hvor selskapets biler vil kjøre for å ta bilder.

Google Street View dekker nå også deler av Norge. Her i landet har selskapet konkurranse av blant annet Gulesider.no og Finn.no.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.