RESULTATERFINANS

Uklar fremtid for UPC

UPC, Europas største kabel-selskap, vipper på kanten av stupet. Gjeldsforhandlinger og uferdige 2001-regnskaper tåkelegger utsiktene.

3. apr. 2002 - 10:34

Under hurra-årene på slutten av 90-tallet kjøpte UPC seg opp til å bli Europas største kabelselskap. Planen er å servere kunder med TV, Internett og telefoni via den samme kabelen. Men nå er gjelden fra oppkjøpene i ferd med å knuse selskapet.

Situasjonen for selskapet er fremdeles høyst uklar. Selskapet forhandler med sine kreditorer om å gjøre om 7,5 milliarder euro av totalgjelden på 10,7 milliarder euro til aksjer. Dette vil 20-doble antall aksjer og vanne ut de eksisterende eierne nesten fullstendig. UPC har ikke gitt noen signaler om hvordan det går med forhandlingene.


Bildet blir ytterligere tåkelagt ved at selskapet ikke har levert et komplett regnskap for 2001, skriver Wall Street Journal. UPC selv skylder på problemer fordi selskapet stoppet betalinger på gjelden i forrige måned. Foreløpige tall viser et tap på 162 millioner euro i fjor selv om salget hoppet fra én milliard euro i 2000 til 1,38 i 2001.

UPC lover å presentere det komplette regnskapet i løpet av to uker.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.