Uklart hva som stoppet statsministerens websending

Det direktesendte webintervjuet med statsminister Jens Stoltenberg var en syretest for hvor mye et stort nettsted tåler av brukerpågang over det eksisterende nettet i Norge. Hva som gjorde at mange brukere ikke kom inn, er uklart.

Onsdag gikk en høyprofilert direktesendt webkringkasting på lufta i regi av Nettavisen og Kamera Interactive

Som en av Norges største allmennaviser på nettet knyttet det seg spenning til om avisen også mestret lyd- og bilde-formatet i stor skala. Sendingen skulle streames til Nettavisens lesere og avisens lesere/seere skulle kunne grille statsministeren på direkten med programleder Ingvild Jensen som filter (tidligere NRK Dagsrevyen).

Med blant andre Sonera som teknisk leverandør av "Sonera Live" og et produksjonsteam i Telenor Expos studiolokaler gikk Nettavisens i gang med sine TV-sendinger via weben.

Partene visste at det ville komme stor trafikk etter mye forhånds-PR, blant annet i digi.no.

Les selv:


Stoltenberg på TV på Internett

Få minutter etter klokken 11 viste det seg at få nettbrukere fikk tilgang til tjenesten. Som vanlig når det gjelder begivenheter over weben, sviktet det tekniske. Hva som gikk galt er imidlertid uklart. Det som er klart at sendingen ble omrutet underveis slik at den siste delen gikk som normalt.

digi.no fikk først opplyst fra Nettavisen at en linjefeil utenfor huset hadde vært problemet. Deretter publiserte Nettavisen selv en historie om at Stoltenberg hadde vært for populær, og det hadde vært for stor pågang - det vil si at man hadde problemer med kapasiteten.

Men da digi.no tok en prat med programleder Ingvild Jensen onsdag ettermiddag, kunne hun ikke bekrefte noen av versjonene:

- Det er uklart hvorfor vi var nede, sa hun, men mente forsøket uansett hadde vært vellykket.

- Vi er kjempefornøyde, sa Jensen.

Uavhengig av eventuelle problemer med tilgangen, var det nok av aktivitet fra Nettavisens lesere. 400 spørsmål på e-post kom inn i løpet av den timelange sendingen, og Stoltenberg måtte svare på alt fra festvaner og studentliv til EU-medlemskap og uroen i Arbeiderpartiet..

Til toppen