Uklart om Microsoft kjøper israelsk IT-sikkerhetsfirma

Motstridende meldinger om milliardbud på Adallom.

Uklart om Microsoft kjøper israelsk IT-sikkerhetsfirma
Det ryktes at Microsoft kjøper opp det israelske IT-sikkerhetsfirmaet Adallom for en milliardsum. Bilde: Adallom

Microsoft skal angivelig ha kjøpt opp, eller planlegger å kjøpe opp det israelske IT-sikkerhetsselskapet Adallom for 320 millioner dollar, tilsvarende 2,6 milliarder norske kroner.

Det melder flere lokale medier, deriblant finansnettstedene Calcalist og Globes og avisen Haaretz. Ryktene om det ennå ikke bekreftede oppkjøpet er også videreformidlet av nyhetsbyrået Reuters.

Stemmer opplysningene blir dette Microsofts hittil største oppkjøp i Israel.

Nettstedet Geektime melder imidlertid at det foreligger motstridende rapporter. Ifølge deres kilder er det mer uklart om ryktene stemmer eller ikke.

Så du denne? Ruteren er en dum boks. Norsk oppstart gjør den smart

HP på eiersiden

Adallom har utviklet en portefølje av skybaserte enterprise sikkerhetsprodukter, laget for å beskytte løsninger som blant annet Salesforce.com, Google apps og Microsofts Office 365 i sanntid.

Selskapet ble startet i 2012 av tre tidligere etterretningseksperter fra en kyberavdeling i det israelske forsvaret IDF. Hittil har oppstartsbedriften hentet inn 49,5 millioner dollar i venturekapital, inkludert 30 millioner dollar fra Hewlett-Packard i april i år.

Navnet på bedriften skal være avledet fra det hebraiske uttrykket for «siste forsvarslinje», Ad Halom.

Hovedkontoret til Adallom er lagt til Palo Alto i Silicon Valley. Selskapet har også et utviklingssenter i israelske Tel Aviv. Totalt skal selskapet ha rundt 80 ansatte.

Verken Microsoft eller Adallom har i skrivende stund kommentert ryktene.

Les også: Prishopp for Microsoft Azure i Norge