Uklart tidpunkt for Windows-oppdatering

Tidspunktet for når Service Pack 2 for Windows XP vil bli gjort tilgjengelig, er nå enda mer uklart enn tidligere.

Tidspunktet for når Service Pack 2 for Windows XP vil bli gjort tilgjengelig, er nå enda mer uklart enn tidligere.

Microsofts talspersoner må onsdag ha vært usedvanlig lite samstemte i sine uttalelser om lanseringstidspunktet for Service Pack 2 (SP2) for Windows, for rapportene fra amerikansk presse spriker i flere retninger.

CNet News.com skriver at en representant for Microsoft forteller at SP2 riktignok blir forsinket, men at Microsoft mener at den fortsatt vil komme ut i august. Tidligere, etter den forrige utsettelsen, er den 5. august blitt nevnt som et tidspunkt for når pakken skulle være ferdig og tilgjengelig for MSDN-abonnenter, mens den 25. august ville være datoen oppdateringen skulle bli tilgjengelig gjennom Windows Update-tjenesten. Hvis SP2 tross alt blir tilgjengelig for allmennheten i august, er ikke den nye forsinkelsen særlig stor.

Også Wall Street Journal hevder at SP2 vil bli forsinket - men til en uspesifisert dato. Ifølge en talsperson for Microsoft skyldes forsinkelsen et behov for å sikre at programvaren svarer til "kvalitetsstandardene", noe som kan tyde på at selskapet har funnet feil som er alvorlige nok til å utsette utgivelsen på nytt - sikkert vel vitende om at dette ikke akkurat gir selskapet god PR.

Reuters, derimot, skriver at utgivelsen av Service Pack 2 er umiddelbart forestående, etter å ha snakket med Rich Kaplan, en visepresident i Microsoft. Reuters skriver at oppdateringen vil kunne lastes ned i løpet av de nærmeste ukene, og at den vil bli tilgjengelig i butikkhyllene, i hvert fall i USA, i oktober.

Det som derimot er klart, er at ikke all programvare vil fungere uten videre under SP2. Microsoft har publisert en artikkel som forteller at Microsoft Business Solutions CRM i versjonene 1.0 og 1.2 ikke vil fungere korrekt under Windows XP SP2.

    Les også:

Versjon 1.0 av programvaren vil heller ikke i framtiden være kompatibel med SP2, mens versjon 1.2 krever oppdateringer både til maskinene som kjører både Microsoft CRM Server og Microsoft CRM Sales for Outlook (Outlook-klienten), i tillegg til flere manuelle endringer. Lenke til oppdateringene finnes i den nevnte artikkelen.

Service Pack 2 for Windows XP regnes som spesielt viktig, både for Microsoft og brukerne, fordi pakken skal bringe med seg mye forbedret sikkerhetsfunksjonalitet til operativsystemet. Dette inkluderer en brannmur som skal være langt mer avansert enn den som følger med Windows XP, men også annen funksjonalitet som skal være med på å sperre ute virus, ormer og annen ondsinnet kode. Dette inkluderer også støtte for NX-teknologien (No Execute), som også støttes av en del nyere prosessorer fra blant annet AMD og Intel. Denne skal forhindre utnyttelse av overflytsfeil på grunn av usikrede inndata til minnebuffere. Dette er trolig den vanligste formen for sårbarhet i dagens programvare.

Til toppen