Ukraina-smell for Vimpelcom

16 milliarder i underskudd for Telenors deleide mobilselskap.

Ukraina-smell for Vimpelcom
PÅ RANDEN AV KRIG: Ukrainere demonstrerer mot Russlands invasjon av Krim-halvøya. Bildet er fra en protestmarkering utenfor den russiske ambassaden i Paris søndag. Bilde: Mathieu Pattier/Sipa/All Over Press

Den russiske mobiloperatøren Vimpelcom, der Telenor er storeier, gikk med store tap i fjerde kvartal i fjor. Nedskrivninger i Ukraina trekker ned resultatet.

Underskuddet på 16 milliarder kroner skyldes ikke minst nedskrivninger på 17,4 milliarder kroner. Cirka 12 milliarder kroner av nedskrivingene henger sammen med den makroøkonomiske utviklingen i Ukraina.

Analytikere hadde ventet seg et overskudd på 2,5 milliarder kroner i perioden oktober til desember. Tallene viser at mange russiske selskaper kommer til å lide stort som følge av uroen i Ukraina.

Vimpelcom har 25,8 millioner abonnenter i Ukraina, et marked som i fjerde kvartal sto for 7 prosent av selskapets totale inntekter.

Selskapet eies av Telenor og Alfagruppen, som tilhører den russiske forretningsmannen Mikhail Fridman. Fridman er opprinnelig fra Ukraina.

Omsetningen i perioden falt med 7 prosent til 33,5 milliarder kroner. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: