BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ukvalifisert gjetting om Wolfpack

Anders Føyen i Microsoft Norge mener Gartner Group bedriver ukvalifisert gjetting når de sier at en fullgod versjon av Wolfpack ikke er klar før i 2001. Han er likevel enig i at det fortsatt er et stykke igjen før NT er et fullgodt alternativ på Unix på de riktig tunge oppgavene.

Eirik Flaa
27. mai 1997 - 18:24

Microsofts fremstilling av NTs skaléringsegenskaper under den såkalte Scalability Day, måtte tåle hard kritikk fra analysebyrået Gartner Group. Blant annet ble det hevdet at NT-løsningene som ble vist fram ikke er hensiktsmessige før en fullgod versjon av NTs klyngeteknologi, Wolfpack, er på banen. Ifølge analysen vil denne versjonen "med 80 prosents sannsynlighet" ikke være klar før i 2001.

- Antakelsen om at Wolfpack ikke vil være klar før dette tidspunkt, anser jeg som helt ukvalifisert gjetting, sier systemingeniør i Microsoft Norge, Anders Føyen, til digi. Han er likevel enig i at enkelte av eksemplene som er framsatt i rapporten er korrekte.

- Jeg er enig i at endel av teknologien som ble vist fram ennå ikke er å anse som hensiktsmessige løsninger. Dette var da heller ikke meningen med Scalability Day. Slik jeg ser det var hele hensikten med evenementet - slik også Gartner Group sier - å gi et signal om i hvilken retning vi beveger oss, sier Føyen, og forklarer at man må være klar over at Scalability Day tross alt var et markedsfremstøt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk

- Skjærer man bort en del av markedsjippoen rundt arrangementet, er essensen ganske klar. Jeg kan ikke se at vi lover noe vi ikke kan leve opp til, og stiller meg derfor uforstående til at Gartner Group bruker en så negativ tone når de omtaler arrangementet, sier Føyen.

Selv om NT ennå ikke har fått sin WolfPack har operativsystemet allerede blitt en konkurrent til Unix på endel områder. Blant annet har selskapet alliert seg med SAP som mener at store deler av deres kundebase med fordel kan bruke NT istedenfor Unix. Selv om SAP foreløpig ikke har støtte for klyngeteknologi, mener Føyen at dette er et godt eksempel på at NT allerede i dag er et reelt alternativ til Unix på store applikasjonsdatabaser.

- SAP sjefen i Norge, Henrik Inberg, ville neppe gått ut og anbefalt NT dersom han ikke tror operativsystemet duger på tunge flerbrukerdatabaser, sier Føyen, som legger til at selv større selskaper som krever Wolfpack-funksjonalitet bør begynne å planlegge nå dersom de skal over på NT.

- Et selskap som for eksempel Norsk Hydro bør starte planleggingen nå, selv om den endelige Wolfpack versjonen ikke skulle være klar før i 2001. For så tunge selskaper er implementeringen av ett nytt datasystem en tidkrevende prosess, sier Føyen.

Han mener mye av kritikken som har vært rettet mot NT som regel er et utslag av provisjonssultne selgere og egenkjære leverandører av proprietære systemer.

- NT-serveren er mye billigere. Å selge en NT maskin gir dermed mindre provisjon for selgeren. Selskaper med propreitære Unix systemer, ønsker på sin side å beholde markedsandeler for sine melkekyr, avslutter Føyen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.