BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Ulogisk å flytte

Sveriges statsmininster Göran Persson synes det er ulogisk om svenske selskaper flytter ut av landet. Ifølge Persson har selskapene nå hatt en lang periode med "exempellös framgång".

Øystein Kvistad
6. mai 1997 - 14:48

- Hvis denne framgangen skal tas til inntekt for at vi har et dårlig næringslivsklima her i landet, skjønner jeg ikke logikken helt, sier Persson.

Statsministerens reaksjon kommer som en følge av Ericssons konsernsjef Lars Ramqvists uttalelser i Sveriges Radio lørdag om at konsernet vurderer å flagge ut hovedkontoret.

Persson viser til at noen av de virksomhetene som nå vurderer utflagging har tidoblet sin fortjeneste og tjuedoblet sine børskurser, de har rekordstore investeringer bak seg og opplever betydelig suksess på sine respektive markeder. Statsmininsteren sier seg enig med skatteminister Thomas Östros som mandag uttalte at "det finnes innslag av politikk" i bedriftsledernes utspill.

Samtidig bekrefter Persson at regjeringen forbereder et forslag om skattelettelser for utenlandske nøkkelpersoner, tilsvarende de ordningene som er innført i Finland og Danmark.

- Vi ser på det, spesielt i forhold til IT-bransjen. Det er snakk om skattelettelser for personer som kommer hit for en kortere periode, sier Persson til teknologiavisen Ny Teknik.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.