Ulovlig fildeling blir valgflesk

Arrangerer fagseminar om ulovlig fildeling.

Ulovlig fildeling blir valgflesk

Arrangerer fagseminar om ulovlig fildeling.

Ulovlig fildeling, hvordan teknologiskifter påvirker kunnskapssamfunnet, nye forretningsmodeller og lovlige tilbud for musikk på nettet er temaer som diskuteres heftig for tiden.

Utfordringene har gitt politiske debatter og forslag. Partiene Rødt, SV og Venstre har konkrete forslag om fildeling. Flere av ungdomspartiene har det samme.

Høyre har også kastet seg på bølgen og vil sammen med IKT Norge og IFPI løfte debatten om ulovlig fildeling.

Olemic Thommessen i Høyre inviterer i morgen til seminar som tar utgangspunkt i at ulovlig fildeling er ulovlig at dette er et stort problem.

Målet med seminaret er å fokusere på hvordan musikk lovlig kan tas i bruk på nye plattformer og hvordan musikk- og telekombransjene kan bidra til at lovlig distribusjon tar over for den ulovlige.

Dokumentarfilmen Urospredere om fildelingsdebatten i Norge hadde premiere på The Gathering i påska.

The Pirate Bay rettsaken er avsluttet, dom i saken 17 april og det er grunn til å anta at den blir anket uavhengig av utfallet.

Piratpartiet i Sverige ligger godt an til å komme inn i EU-paralamentet. Flere av partiene i Sverige gjorde fildelign til en kampsak ved sist valg. 320.000 førstgangsvelgere i Sverige var postive til fildeling ved sist valg.

Til toppen