Ulovlig mobilgaranti fra Klart Svar

Klart Svar reklamerer med markedets beste mobiltelefongaranti som er ulovlig ifølge Forbrukerombudet.

Klart Svar reklamerer med markedets beste mobiltelefongaranti som er ulovlig ifølge Forbrukerombudet.

Skal du gi garanti må den inneholde noe mer enn hva forbrukerkjøpsloven tilbyr, skriver Butikksiden.no i en pressemelding. Garantien må gi deg noe ekstraordinært i forhold til dine rettigheter. En prisgaranti er eksempel på dette.

Klart Svar sier de gir tre års garanti. Tre års gratis reparasjon av mobiltelefon på skader som ikke er påført av uaktsomt bruk. Men forbrukerrettigheter gir deg allerede fem år. Stopper telefonen å fungere eller begynner den å gjøre rare ting har du krav på gratis reparasjon i fem år. Du har da også krav på leie av annen telefon i mellomtiden. Har feilen oppstått tre ganger har du krav på ny mobiltelefon. Oppstår forskjellige feil fire ganger har du også krav på ny mobiltelefon.

Klart Svar prøver altså å lure deg til å tro at du får en kjempebra garanti hos dem, noe du altså ikke gjør. Du har jo allerede bedre.

- Kunden slipper å diskutere reparasjon hos oss siden vi har utvidet tre års produksjonsgaranti. Vi har dette med i markedsføringen vår siden vi er alene om å tilby det, og vi mener dette har en verdi for kunden, sier Roy Westbye fra Klart Svar til Butikksiden.no.

Ifølge Klart Svar er dette en garanti på at du slipper å krangle med dem om gratis reparasjon eller ikke. Noe du egentlig har krav på.

Til toppen