Ultralett og fleksibel bærbar fra Lenovo

Lenovo Thinkpad X300 er like lett som Apple MacBook Air, og langt bedre utstyrt.

Ultralett og fleksibel bærbar fra Lenovo

Lenovo Thinkpad X300 er like lett som Apple MacBook Air, og langt bedre utstyrt.

Den kinesisk-amerikanske PC-leverandøren Lenovo lanserer i dag Thinkpad X300, en tynn og lett bærbar PC med en rekke svært avanserte egenskaper.

Den er bare marginalt tykkere enn den nyeste bærbare fra Apple, MacBook Air, men er ellers overlegen denne i alt unntatt ren design. Som kjent (se referanse til annen digi.no-artikkel nedenfor) mangler MacBook Air alt fra Ethernet-utgang til intern optisk enhet.

Så er også prisen på Thinkpad X300 svært robust: fra 19 000 eks mva. Målgruppen er profesjonelle brukere som ønsker en maskin med minimal vekt og maksimalt med funksjonalitet.

Blant egenskapene:

  • Vekt fra 1,33 kilogram
  • Tykkelse fra 1,86 til 2,34 centimeter
  • Mulighet for innebygget DVD-brenner
  • Integrert kamera, stereo høyttalere og mikrofon
  • Lavvolt-utgaven av Intel Core2 Duo-prosessor med opptil 4 GB minne
  • Flashminnedisk på 64 GB
  • 13,3 tommers LED baklysskjerm med 1440 x 900 punkter
  • Alle typer trådløs forbindelse, fra Bluetooth til 3G mobil via WLAN og Wimax
  • Mulighet for ekstra innebygget batteri med arbeidstid opptil 10 timer
  • Integrert fingeravtrykksleser

X300 viderefører og forbedrer den gjennomtenkte konstruksjonen til tidligere Thinkpad: Inne i kassen er det et eget «bur» som beskytter komponentene mot støt, og tastaturet er laget med renner som leder kaffe og annet søl ut av maskinen. Buret er laget i en patentert kombinasjon av glassfiber og karbon, tilsvarende materialer som brukes i nye fly og Formel 1-biler.

X300 er den første ultratynne Thindpad som kan leveres med et optisk drev, sågard en DVD-brenner presset sammen i 7 millimeters tykkelse.

Flashminnedisk i stedet for harddisk er en viktig forklaring på at maskinen er så dyr. Fordelene med «SSD» («solid state disk») framfor harddisk er blant annet raskere oppstart, stille drift, større pålitelighet fordi det ikke er bevegelige deler og langt mindre varme og energi. SSD er nesten dobbelt så rask som en 7200 RPM disk, nøyer seg med 0,08 watt mot 1,0 watt for 7200 RPM disken, veier 44 gram mot 115 gram, og tåler over 4 ganger så kraftige støt (1500 G mot 350 G).

Lenovo har engasjert seg i bevegelsen for et bedre miljø. X300 har 25 prosent lavere energiforbruk enn tidligere Thinkpad-modeller rundt samme prosessorteknologi. Sammen med valg av emballasje bidrar dette til to miljøsertifiseringer av produktet, henholdsvis EPEAT Gold og Energy Star 4.0.

    Les også:

Til toppen