BEDRIFTSTEKNOLOGI

UMI tok Rikshospitalet

Foran nesen på giganter som Skrivervik Data og Merkantildata, snappet Tønsberg-bedriften UMI prestisjekontrakten for integrasjon av nettverket i det nye Rikshospitalet. Løsningen åpner for at Rikshospitalet senere kan koble seg til Internett.

Jens T. Kanden
4. feb. 1998 - 15:40

Mange har kjempet om Prosjektet K501 Nettverksutstyr/data som går ut på å bygge datanettverket i det nye Rikshospitalet. Det er en kontrakt av vesentlig størrelse, av mange betegnet som "årets nettverkskontrakt".

- Kontrakten beløper seg til flere titalls millioner kroner, uten at jeg kan gå i detaljer forteller en stolt markedssjef i UMI Dag Schøning-Olsen til digi.no.

Ifølge Scøning-Olsen fikk UMI kontrakten til tross for at selskapet ikke var billigst.

- Dette viser at pris ikke alltid er det viktigste. Vi har en dyrere, men mer hensiktsmessig løsning, fastslår Scøning-Olsen.

Nettverket skal betjene sykehusets over 4.000 PC-er, skrivere, og periferienheter, og det består av 4.000 porter. Det er lagt vekt på å kunne takle fremtidig vekst i antall brukere og ikke minst i båndbredde.

- Stikkord er båndbredde. Vi har tatt høyde for en fremtid der flere leger både internt og eksternt vil ta nettverket i bruk, forklarer Schøning-Olsen.

UMI har også lagt stor vekt på datasikkerhet for å legge ting til rette for fremtidig oppkobling til Internett. Sykehustilkobling til Internett er som kjent et kontroversielt tema, og Datatilsynet har vært svært restriktive i sin holdning til dette.

- Når nettet er oppe og går, tror jeg det bare er et tidsspørsmål før Datatilsynet vil godkjenne oppkopling mot nettet, forteller Schøning-Olsen.

- Sikkerhet er en av grunnene til at vi fikk kontrakten.

Umi, et 24 mann stort datakomselskap i Tønsberg, stakk av med kontrakten foran tunge aktører som Skrivervik Data, Merkantildata, ABB og Siemens-Nixdorf. Selskapet er del av Olsy-konsernet (tidligere Olivetti Systems) etter at det ble kjøpt opp i 1995. Olsy Norge AS har over 120 ansatte.

Nettverket skal være i prøvedrift innen 1.7.1998, mens endelig overtakelse er 31.12.98.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.