Umoe IKT fyller opp med IT-konsulenter

Ifjor kvittet Umoe IKT seg med 150 IT-konsulenter. Nå skal de ansette langt flere.

Ifjor kvittet Umoe IKT seg med 150 IT-konsulenter. Nå skal de ansette langt flere.

I fjor sommer fikk 150 ansatte i Umoe IKT sparken. De måtte jobbe ut oppsigelsestiden, uten noen form for sluttpakke.

    Les også:

Nå er selskapet i gang med offensive trekk igjen og starter 2006 med å overta aksjemajoriteten i Ulriken Consulting i Bergen. Der er det 35 ansatte, men snart skal det bli flere, røper Ådne Tveit, daglig leder i Ulriken. Han blir også sjef for det nye selskapet Umoe Consulting, som skal operere ved siden av Umoe IKTs to andre deler, Networks og Business Solutions. De ansatte beholder 49 prosent av aksjene, mens Umoe IKT overtar 51 prosent.

– Vi blir et selvstendig selskap, men får bruke deres kontorer og annen infrastruktur. Og hvis vi skal kjøpe opp noen så har vi en svær pengebinge i lommene til Jens som vi har tilgang på, sier Tveit.

Det er vel å merke ikke statsministeren, men eier Jens Ultveit-Moe det er snakk om.

– Vi kommer til å bli Umoes satsing på consulting og skal opp i de største byene. For meg er det Oslo og Stavanger i tillegg til Bergen. Det er der de store bedriftene og markedene er, så kommer Trondheim kanskje siden.

Er ikke Trondheim den tredje største byen i Norge?

– Ikke i IT-sammenheng, sier Tveit.

Planene er klare for kraftig vekst. Allerede ved utgangen av dette året planlegger selskapet å ha 100 ansatte, og ved utgangen av 2007 skal det være 200. Det kan bety nyansettelser, men det er neppe realistisk med bare organisk vekst, sier Tveit.

Umoe IKT har allerede et lite konsulentselskap med rundt 15 ansatte, som trolig vil fusjoneres inn. I tillegg kommer det trolig nye oppkjøp.

– Det kan bli oppkjøp. Det blir nok for tøft å vokse så raskt organisk, sier han.

Ulrikken Consulting hadde i fjor en omsetning på 30 millioner kroner, og gjennomsnittlig 30 ansatte gjennom året. Hver ansatt omsatte med andre ord for omtrent en million, og overskuddet ble på 3 millioner kroner, opplyser Tveit.

Siden Umoe IKT sa opp ansatte uten å gi dem noen form for sluttpakker, kan de oppsagte ha rett til å få jobbene sine tilbake hvis det blir nyansettelser i selskapet. Tveit mener dette ikke gjelder dem.

– Vi er et selvstendig selskap og har ikke har noe med det å gjøre. Vi kan ikke bruke deres kompetanse innen tale og analog telefoni, det er en helt annen kompetanse enn vi trenger. Kompetansen til dem som gikk i fjor er mer analogt og nettverksorientert, mens det vi gjør er å automatisere kundenes forretningssystemer, på løsningssiden, sier Tveit.

Til toppen