RESULTATERFINANS

Umoe IKT kjøper iTet

Umoe IKT kjøper majoriteten av aksjene i iTet.

13. mars 2008 - 07:22

Umoe IKT har inngått avtale med aksjonærene i iTet om å kjøpe majoriteten av aksjene i selskapet. De kjøper 90,1 prosent av aksjene, nok til at de kan tvangsutløse de resterende aksjonærene.

De siste 9,9 prosentene eies imidlertid av Kunnskap Invest, et investeringsselskap som eies av de ansatte i iTet.

Etter kjøpet blir Umoe IKT den største IT-aktøren i Nord-Norge med 140 ansatte, og en omsetning på cirka 230 millioner kroner i inneværende år.

Totalt vil Umoe IKT ha 850 ansatte og en omsetning på 1,85 milliarder kroner etter dette kjøpet.

- Dette er en svært god avtale for våre aksjonærer, kunder og medarbeidere. Vi skal fortsette å tilby kundene det beste av kompetanse og nærhet fra ITet og datter­selskapene Softspring og iTet Buiness Solutions. Samtidig vil kundene få tilgang til et bredere produkt- og tjenestespekter og en større og sterkere leverandør. For våre medarbeidere vil en ny industriell eier med store ambisjoner bety positive utfordringer, og nye vekst- og karrieremuligheter, sier Hans A Nilsen, administrerende direktør i ITet, i en pressemelding.

Svein Berntsen i Umoe IKT er godt fornøyd med kjøpet.

- Dette er en god industriell og strategisk mulighet for oss, som gir oss nye markedsmessige muligheter i Nord. Med dette kjøpet har vi befestet vår posisjon som den ledende leverandøren av IKT tjenester regionalt i Norge, sier Svein Berntsen, admini­strerende direktør i Umoe IKT.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.