Umoe IKT overtar Computerland

En intensjonsavtale legger opp til en ny norsk IT-kjempe med 1,5 milliarder kroner i årsomsetning.

En intensjonsavtale legger opp til en ny norsk IT-kjempe med 1,5 milliarder kroner i årsomsetning.

Umoe IKT og sentrale majoritetsaksjonærer i Computerland Norge har tegnet en intensjonsavtale med den målsetning at Umoe kjøper alle aksjene i Computerland Norge, heter det i en pressemelding.

Pris per aksje er 19,20 kroner. Det verdsetter Computerland til 276 millioner kroner. Tilbudet til aksjonærene anbefales av Computerlands styre, sentrale ledelse og av majoritetsaksjonærene. Computerland Norge blir etter gjennomført due diligence, endelig avtale og overtagelse, en del av Umoe-konsernet.

Kombinasjonen av Umoe IKT og Computerland blir blant de største totalleverandørene innenfor design, implementering og drift av IKT-infrastruktur og applikasjoner i det norske markedet.

Samlet omsetning i 2006 forventes rundt 1,5 milliarder kroner. Begge selskapene har betydelige vekstambisjoner for de nærmeste årene. Den samlede virksomheten vil ha 760 ansatte.

De to selskapene opererer i hovedsak i de samme markedssegmentene, med komplementære ressurser og kompetanse, heter det videre i pressemeldingen. Det nye selskapet vil ha et sterkt regionapparat med tilstedeværelse i 23 byer og med kapasitet til å betjene et vidt spekter av kunder. Begge selskapene har også en betydelig aktivitet innenfor IKT-drift. Konsulentvirksomheten i datterselskapene Tarantell, Nestor, BRO og Umoe Consulting vil sammen få økt slagkraft i markedet, heter det.

Til toppen