Umoe IKT på jakt etter konsulentselskaper

Umoe IKT på jakt etter konsulentselskaper

Umoe IKTs toppsjef, Svein Berntsen, er på oppkjøpsjakt, men bekymrer seg for overprising.

Umoe IKT er en av Norges største IKT-selskaper. De har 750 ansatte fordelt på 22 kontorer rundt om i Norge. Foreløpig har de ikke satset utenlands, men selskapets administrerende direktør, Svein Berntsen, forteller at det vil det bli en endring på.

– Vi har ingen kontorer utenfor Norge, men vi har ambisjoner om å få det, sier Berntsen,

Selskapet eies hovedsaklig av Umoe Industri, som igjen eies av tidligere NHO-sjef Jens Ultveit-Moe. Umoe eier i overkant av 90 prosent av selskapet og har dermed full kontroll. Resten eies av ledelsen i selskapet.

– Selv eier jeg seks prosent, sier Berntsen.

Han legger til at selskapet har ambisjoner om å gi flere ansatte aksjer, men er klar på at Umoe Industrier uansett skal sitte på mer enn 90 prosent av aksjene.

Berntsen forteller at de har ambisjoner om å være åpen overfor markedet på hvordan det går og hva slags planer de har for fremtiden. De skal derfor legge frem resultatene hvert kvartal som om de var børsnotert, men han bedyrer at det ikke betyr at børsnotering er siktemålet.

– Vi har ingen plan om børsnotering, sier Berntsen.

Omsetningen endte i fjor på 1448 millioner kroner. Det var en marginal økning fra 1434 millioner kroner året før.

– Vi la ned ulønnsomme virksomheter i 2005. Det reduserte omsetningen med 50 millioner kroner. Forøvrig er jeg fornøyd med utviklingen, sier Berntsen.

Resultatet endte på 52,2 millioner kroner i fjor, noe som var mer enn en dobling sammenlignet med 2005. Umoe IKT ønsker å vokse fremover, først og fremst organisk, men oppkjøp står også på agendaen.

– Det ligger i planene våre at vi ser etter konsulentselskaper som vi kan kjøpe i 2007, men konsulenter blir ofte overpriset i et hett marked. Vi må ikke bli så vekstkåte at vi ikke evner å se noen år fremover, sier Berntsen.

Til toppen