KARRIERE

Umoe IKT sparker 60 ansatte

Ny kuttrunde blir et vendepunkt, håper konsernsjefen.

9. sep. 2010 - 08:54

60 ansatte mister jobben i Umoe IKT, ifølge Finansavisen. Hørt det før?

Selskapet ga like mange sparken i februar. Da måtte veteranene og de lite lønnsomme gå.

- Nedgangstider krever tøffe beslutninger. Hvis ikke setter man resten av bedriften i fare, sa daværende konsernsjef Erik Villum til digi.no den gangen.

Villum rakk aldri å få skuta på rett skjøl. I sommer ble han erstattet av Andre Løvestam, som overtok forrige måned.

Under hans regime fortsetter jakten på lønnsomhet i virksomheten. For to uker siden ble datterselskapet Tarantell solgt til Making Waves.

Taper i sør

Onsdag kom beskjeden om at 55-60 ansatte må gå. Denne kuttrunden gjelder særlig i selskapets avdelinger i Rogaland og Agder-fylkene, men også administrasjon og stabsfunksjoner skal slankes.

På sørlandet har selskapet slitt med store underskudd etter å ha tapt en viktig kunde.

Kutt også i administrasjonen

I tillegg oppfatter den nye konsernsjefen at Umoe IKT har vært overadministrert. Nedbemanningen skal ifølge Løvestam forbedre forholdet mellom produksjon og administrative ressurser med 40 prosent.

Også februar-kuttene kom etter at Umoe IKT hadde mistet en stor kunde. Den gangen mistet de en mangeårig kontrakt med BBS til Fujitsu Siemens.

- Vendepunkt

Konsernsjefen sier han har store ambisjoner for de neste tre årene, og at sparetiltakene blir et vendepunkt for Umoe IKT, ifølge Finansavisen.

Umoe IKT har rundt 500 ansatte. Ytterligere 300 ansatte jobber i ulike datterselskaper, men disse blir ikke berørt av kuttene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.