Umoe IKT sparker 65 ansatte

- Mange får det tøft i første kvartal, tror konsernsjef Erik Villum.

Umoe IKT sparker 65 ansatte

- Mange får det tøft i første kvartal, tror konsernsjef Erik Villum.

Umoe IKT har på relativt få år blitt en av de største kompetansebedriftene som leverer tjenester innenfor systemintegrasjon, drift, kommunikasjon og consulting, i det norske markedet.

Selskapet tapte 69 millioner før skatt i 2008 av en omsetning på 1.507 millioner kroner og varsler nå nedbemanninger.

- Andre halvår var vanskelig og nå kutter vi folk, opplyser konsernsjef Erik Villum.

For å redusere kostnader har Umoe IKT besluttet at de må gå til masseoppsigelser. I går fikk de ansatte den triste beskjeden.

Totalt skal 65 fast ansatte sparkes. I tillegg vil 15 innleide personer bli fristilt, ifølge Finansavisen. Beslutningen skal, sammen med avvikling av Umoe Communication og samlokalisering av salgskontorer, gi årlige innsparinger på rundt 50 millioner kroner.

Konsernet har i alt 860 ansatte fordelt over 26 kontorer over hele landet. Nedbemanningene innebærer at 7,5 prosent av staben fjernes.

Kuttene vil ramme både administrasjon, ledelse og teknikere. Umoe IKT oppgir at de ikke kommer til å kutte noe særlig innen motkonjunkturområder som lagring og nettverk.

- Driften i januar har gått i balanse, men det er før restruktureringskostnader. Vi tror mange vil få et tøft første kvartal i 2009, sier Umoe IKT-sjefen til Finansavisen.

Umoe IKT vakte oppsikt i bransjen med lite hyggelige betingelser da de forrige gang måtte gjennom en sparkerunde i 2005.

De 150 ansatte som den gangen mistet jobben fikk ingen sluttpakke og ble tvunget til å jobbe hver eneste dag i oppsigelsestiden.

Det gjenstår å se hvilken løsning selskapet tilbyr de ansatte denne gangen.

    Les også:

Til toppen