TELEKOM

- Umulig å sammenligne mobilpriser nå

Chess-sjef Per Christian Andersen mener du neppe klarer å lete deg til lavere priser.

13. juni 2007 - 07:34

Mandag og tirsdag denne uken lanserte henholdsvis Chess og Telenor Djuice nye tilbud som lar deres kunder ringe nesten gratis til andre kunder i deres respektive nettverk.

Chess-sjef Per Christian Andersen mener at lanseringene av disse tilbudene og Tele2 Kompis-abonnementet understreker at prisene på det norske mobilmarkedet er blitt veldig kompliserte, og dermed vanskelig å sammenligne på en enkel måte.

Det er nettopp det myndighetene forsøker å gjøre med Post- og teletilsynets nettside telepriser.no. Dette fungerer ikke lengre, mener Andersen.

– For eksempel fanges ikke tilbudene om gratis ringing til andre kunder opp av telepriser.no, påpeker han.

Og så lister han opp alle andre faktorer som utover de rene ringe og faste abonnementspriser som påvirker prisene:

I tillegg til forskjellige priser mot ulike brukere, er det ulike priser for databruk, forskjeller på SMS/MMS, alle selskapene lokker med forskjellige gratisperioder, helgepriser og kommer med ulike tilbud om subsidierte telefonpriser til egne kunder. Også priser på datatjenester som e-post og mobilt innhold, avgifter på nye SIM-kort og fakturagebyrer påvirker regnestykket. Og leverandøren som gir den laveste regningen for ditt ringemønster i en vintermåned, er ikke nødvendigvis den billigste når du er på ferie.

Andersen mener derfor at det nesten er umulig å regne ut en faktisk besparelse, med mindre man har valgt helt feil abonnement ut fra ringemønster eller kjenner sitt nøyaktige ringemønster.

– Du kan ikke bedømme om du har fått en lavere mobilregning før du har vært kunde i tre til seks måneder. Du må vite nøyaktig ringemønster eller ha valgt et helt feil abonnement, sier Chess-sjefen.

Chess har derfor forsøkt å omgå hele diskusjonen ved å innføre en prisgaranti, for Forbrukerombudet har nedlagt et forbud mot å kalles seg «billigst».

Andersen påpeker også at det ikke blir enklere: Nå kommer snart kombinerte tilbud med bruk av WLAN, spår han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.