Umulig å vinne på Google uten å jukse

Holder du deg til reglene, er det umulig å komme øverst - Google lar alt for mange jukse. Det viser et veddemål fra et pokerselskap.

Umulig å vinne på Google uten å jukse

Holder du deg til reglene, er det umulig å komme øverst - Google lar alt for mange jukse. Det viser et veddemål fra et pokerselskap.

Det er store penger å tjene på å ligge øverst på listen over søketreff når verdens nettbrukere søker på noen viktige nøkkelord.

Krigen om å lage nettsider som gir en av topp-plasseringene har vært hard lenge, men et fersk eksempel demonstrerer utfordringene.

Pokerfeberen herjer over hele verden og det er store penger å tjene. I utgangspunktet skal alle kjempe på lik fot - Google har delt ut strenge regler for hva man kan gjøre eller ikke - blir du tatt i å bruke teknikker som doorway-pages og andre triks fjerner Google deg helt. Dette skjedde blant annet med Radisson SAS i 2005.

Men hvor slappe Google er til å håndheve reglene og straffe de som forsøker å jukse, demonstreres i en kampen om poker-ordene for tidene.

Rand Fishkin er sjef for søkemotor-optimaliserings-selskapet SEOmoz som holder til i Seattle, i USA. På en konferanse i London ble han i en paneldebatt spurt om det i det hele tatt er mulig for et nettpoker-selskap å nå opp blant de fem øverste resultatene, uten å bruke uredelige og ulovlige metoder.

Fishkin svarte ja, under forutsetning av at nettsiden også brukte andre markedsføringsteknikker og at de hadde fått noe oppmerksomhet i mediene. De andre paneldeltagerne var ikke like sikre.

Et av nettpoker-selskapene som deltok på konferansen fulgte opp svaret med å legge ti millioner dollar på bordet.

- Hvis du kan få et pokernettsted til å nå opp blant de fem første treffene ved hjelp av lovlige og redelige metoder, vil vi kjøpte nettstedet av deg for 10 millioner dollar, skal selskapet ha sagt til Fishkin, ifølge computerworld.com.

Han avviste det først, men etter å ha forhørt seg med andre viste det seg at flere pokerselskaper var villig til å bla opp. Et av de skal sågar ha doblet summen de ville være villig til å betale.

Til toppen