KARRIERE

Under halvparten rekker å gjøre jobben sin

En ny undersøkelse om helse og stress på arbeidsplassen viser at kun to av fem rekker å gjøre jobben sin i løpet av ordinær arbeidstid.

Therese Werenskiold
15. feb. 2001 - 06:03
Netsurvey Bolinder



IKT-Norge

- Flere og flere mennesker mistrives på jobben, og dette påfører de ansatte unødvendige plager og koster bedriftene mye, sier Peter Bolinder i en pressemelding. Bolinder er ansvarlig for denne undersøkelsen.

Beregninger foretatt av Accor Services/Rikskuponger viser at en utbrent ansatt i snitt koster arbeidsgiveren en million kroner. For å ta tak i disse problemene begynner nå flere og flere bedriftsledere å ta i bruk metoder som kan stille en 'bedriftsdiagnose'.

Accor Services/Rikskuponger har i flere år jobbet aktivt med spørsmål omkring helse og stress, både internt og blant sine kunder. Gjennom regelmessig å ta temperaturen på medarbeiderne i en såkalt 'helse-og-stress-undersøkelse', kan forutsetningene for å motarbeide høyt arbeidspress, stress og konflikter bedres, sier selskapet i pressemeldingen.

- Tradisjonelt har det vært vanskelig å koble lønnsomhets- og effektivitetsmålinger med målinger om hvordan de ansatte trives på jobben, sier Stefan Lundin i Accor. Han mener dette nå blir lettere med utviklingen av nye digitale undersøkelsesverktøy.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.