JUSS OG SAMFUNN

Undergrunnsmusikk med stil

Internet Underground Music Archive er sannsynligvis nettets beste musikktjeneste. Her har de kommersielle gigantene mye å lære, skriver Spray GKs Jan Omdahl i dagens Stjernestreif.

Jan Omdahl
5. juni 1998 - 11:34

Nettet er fullt av musikk. Tjenestene plasserer seg gjerne i en av tre leire: Helkommersielle platebutikker, journalistiske musikkmagasiner og fan-tjenester dedikert til en bestemt artist eller gruppe.

Men hvor er tjenestene som kombinerer det beste fra disse tre områdene? Lyttemulighetene til platebutikken, informasjonen og aktualiteten til musikkmagasinet og entusiasmen til fan-tjenesten?

Jo, den finnes og heter Internet Underground Music Archive (IUMA - se peker til nettstedet i margen til høyre). En gammel klassiker på nettet som stadig er forbedret og videreutviklet og i dag fremstår som en gjennomarbeidet og imponerende site med bøttevis av funksjonalitet og tjenester med lyd, video og hele sulamitten.

IUMA bærer mest av alt preg av en ting: Tjenesten er utviklet av folk som elsker musikk mer enn penger.

Det er bare ett problem: IUMA er hundre prosent dedikert til artister og band som ikke har platekontrakt med de

store multinasjonale selskapene. Her er det med andre ord bokstavelig talt undergrunnen det handler om. Det betyr mye ujevnt, men selvsagt også mye spennende – særlig for deg som vil oppdage morgendagens heite navn. Leter du etter Spice Girls eller Smashing Pumpkins blir du derimot skuffet.

Men som nett-tjeneste er IUMA forbilledlig. Her kan platekremmerne på nettet lære ett og annet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.