Underlig stjernehimmel i Vikingskipet

Det beste med The Gathering må være natten. Det er en helt spesiell opplevelse. Ikke minst når også Internett-hastigheten er blitt akseptabel og den første trøttheten har gitt seg.

Det beste med The Gathering må være natten. Det er en helt spesiell opplevelse. Ikke minst når også Internett-hastigheten er blitt akseptabel og den første trøttheten har gitt seg.

Tenk deg en svær hall fyllt nesten til randen med datamaskiner. Det eneste lyset kommer fra de mange tusen skjermene, diodene, blitz-lysene og saftblanderne TG-deltakerne har tatt med seg. Det kan sammenlignes med en ganske lyssterk stjernehimmel.

Men selv om det er forholdsvis mørkt, yrer det av liv. Det strømmer musikk ut av mange hundre par med høyttalere, folk gjør den siste installeringen det nyeste 3D-kortet, det spilles Quake og Half Life på tvers av hele salen og biler taues vekk!

Nattlig stemning i Vikingskipet.

Det er faktisk mange her som ikke har greid å sette bilen sin på et egnet sted. Og endel av disse oppdager heller ikke at skiltnummeret på bilen ropes opp over høyttaleranlegget og vises på lystavlene. Greit nok at man blir litt sløv utover natten, men det finnes da grenser!

Over høyttaleranlegget har det også kommet endel andre meldinger. Tydeligvis har speakerne lært seg å bruke anlegget, for nå er det i de fleste tilfeller mulig å høre hva de sier. Et noe lavere støynivå i salen har nok også endel betydning. Etter å ha vært her i opptil 21 timer uten å hvile noe større, har de færreste behov for å kjøre musikkanlegget sitt på fullt. Men det finnes jo spredte, men høylytte unntak, så det kan umulig være særlig behagelig å være dem som har kastet inn håndkleet og nå prøver å sove.

Tilbake til høyttalermeldingene. Flere av deltakerne har fått hilsener hjemifra. Omgivelsen rundt meg flirte godt da en deltaker fikk hilsen fra sin mor og ble påminnet om å pusse tennene før han la seg. Andre meldinger som har kommet etter midnatt har vært påvirket av hvilken dato det er i dag.

I forrige rapport herfra klaget jeg litt over at Internett-tilgangen var treg. Like etter at artikkelen ble publisert, skjedde det en markert endring, slik at alt nå går meget bedre. Dette skyldes ikke bare at endel har gått og lagt seg, endringen skjedde før den tid.

Et problem som ikke uventet er dukket opp, er virus. Stort sett er det varianter av CIH-viruset som har infisert maskinene. Viruset er i de fleste tilfeller enkelt å fjerne, men det har også vært deltakere her med litt spesielle PC-er som har måttet formatere harddisken for å bli kvitt virusene. Som digi.no tidligere har skrevet, sponser PDI Consult TG-deltakerne med antivirusprogrammet F-Prot som håndtere CIH-viruset blant mange andre. Se nettstedet til PDI for å finne en peker til F-Prot.

digi.no sin dekning av The Gathering 99 vil vare fram til torsdag ettermiddag. Skjer det noe spennende, får du vite om det her.

Til toppen