RESULTATERFINANS

Underskudd i Ergogroup i 2. kvartal

Engangseffekter slo ut virkningen av økt omsetning og mer effektiv drift.

27. aug. 2010 - 10:02

Ergogroup, som fortsatt venter på at Konkurransetilsynet skal godkjenne deres fusjon med EDB Business Partner, publiserte i dag sine regnskapstall for andre kvartal i år.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 2,4 prosent til 1,35 milliarder kroner. Driftsresultatet før avskrivning og amortiserng (Ebitda) økte med 3,6 prosent til 115 millioner kroner. Driftsresultater etter avskriving og amortisering, men før engangseffekter, økte med 44 prosent til 57 millioner kroner.

Nettoresultatet før skatt endte på minus 20 millioner kroner mot pluss 10 millioner kroner for et år siden.

Årsaken er engangseffekter på til sammen 59 millioner kroner, og netto finanskostnader på 13 millioner kroner (2 millioner kroner mindre enn i andre kvartal 2009).

Engangseffektene fordeles med 34 millioner kroner til restruktureringskostnader, og 25 millioner kroner i transaksjonskostnader knyttet til fusjonsprosessen med EDB Business Partner.

Styrene i Ergogroup og EDB Business Partner ble enige om å slå selskapene sammen tidlig i juni. Selskapenes ekstraordinære generalforsamlinger godkjente planen 8. juli. Fusjonsplanene er godkjent av konkurransemyndighetene i Sverige og Ukraina. I Norge har Konkurransetilsynet frist til 3. desember med å ta stilling til fusjonen. Det er ventet at en godkjenning vil foreligge i løpet av tredje kvartal. Selskapene venter å realisere synergier på mellom 250 millioner og 350 millioner kroner som følge av fusjonen.

Konkurransetilsynet varslet i midten av juli at det kan bli aktuelt å gripe inn mot fusjonen.

Ledelsen i Ergogroup betegner IT-tjenestemarkedet i Norden som «avventende på tross av en viss fremgang i økonomien generelt».

Administrerende direktør Terje Mjøs har denne kommentaren:

– Markedet for IT-tjenester er fremdeles krevende. Sett i lys av det, er jeg fornøyd med at vi har forbedret resultatet og økt omsetningen i de fleste segmentene. Den positive utviklingen i Sverige og i segmentet Drift & infrastrukturtjenester er spesielt velkommen, men EBITA-marginen i den norske delen av segmentet er fremdeles ikke tilfredsstillende.

Tallene viser at Løsninger & applikasjonstjenester økte omsetningen med 5,4 prosent til 586 millioner kroner, men at driftsresultatet ble svekket med 17 prosent til 39 millioner kroner. Drift & infrastrukturtjenester økte omsetningen med 2,2 prosent, og nesten femdoblet driftsresultatet til 24 millioner kroner.

I Norge økte Ergogroup omsetningen med 2,7 prosent til 983 millioner kroner, samtidig som driftsresultatet ble svekket med 7,4 prosent til 87 millioner kroner. I Norden – for det meste Sverige, men også leveranser i Finland og Danmark – økte omsetningen med 2,7 prosent, mens driftsresultatet økøte med 32 prosent til 33 millioner kroner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.