Underskudd i EverCom

PC-produsenten EverCom tapte 5,5 millioner kroner i tredje kvartal og skylder fremdeles på en generell svikt i PC-markedet, men det gjør ikke konkurrentene.

PC-produsenten EverCom tapte 5,5 millioner kroner i tredje kvartal og skylder fremdeles på en generell svikt i PC-markedet, men det gjør ikke konkurrentene.

30. september varslet Nordens største PC-produsent, norsk-eide EverCom, at tredje kvartal ville ende med et tap på rundt seks millioner kroner. Dette stemmer bra - selskapet offentliggjorde i dag morges et negativt driftsresultat på 5,5 millioner kroner. Omsetningen falt også i tredje kvartal med syv prosent sammenliknet med i fjor.

Både i september og i dag legger EverCom delvis skylden for svikten på det de mener er en generell svikt i PC-markedet, men dette viste seg ikke å holde vann da digi.no tok en ringerunde til konkurrentene. Verken Cinet, Rec eller Compaq kjente seg igjen i bildet EverCom tegnet av markedet.
Les om hva konkurrentene forteller om markedet:
Markedet svikter for Evercom, men ikke for REC og Cinet
PC-salget i Sverige har dog falt med 20-25 prosent sammenliknet med tredje kvartal i fjor fordi myndighetene gjorde om den svært gunstige hjemme-PC-ordningen, men det er i Danmark EverCom faller verst: En svikt på hele 37 prosent er dramatisk.


Evercom-gründer Christian Paulsen innrømmer dog at selskapet sliter med dyre organisasjonsendringer og problemer i forbindelse med oppkjøpet av den danske Datagrossisten. Noe skyld fordeles også til Taiwan-jordskjelvet og de høyere komponentprisene dette har forårsaket.

I årets tre første kvartaler hadde EverCom en omsetning på 670 millioner kroner (+20 %), og et resultat før skatt på 6,6 MNOK (-64 %).

- Styret ser etter omstruktureringer positivt på selskapets muligheter og forventer et positivt resultat allerede i fjerde kvartal 1999, skriver EverCom i sin børsmelding.

Til toppen