Underskuddsbedrift får kontrakt med Staten

Fornyingsminister Heidi Grande Røys bryter egne regler ved å gi kontrakt til underskudds-bedrift.

Underskuddsbedrift får kontrakt med Staten

Fornyingsminister Heidi Grande Røys bryter egne regler ved å gi kontrakt til underskudds-bedrift.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys vil bedre innkjøpsrutinene i det offentlige, og vil bygge opp en ny løsning i regi av Ehandelssekretariatet som starter opp i desember.

Visma og Mercell vant anbudskonkurransen, men flere eksperter på offentlige anskaffelser reagerer nå på at statens egne innkjøpsproffer har signert en langvarig avtale med selskapet Mercell som sliter med ustabil økonomi, skriver DagensIT.

Nå får departementet kritikk for å bruke selskapet Mercel.

Innkjøpsreglene krever at anbyderne må ha en tilfredsstillende økonomi og finansiering for å være med i konkurranser om leveranser til det offentlige.

Det såkalte Konkurransegjennomføringsverktøyet (KGV) sier blant annet:

«Leverandører må synliggjøre tilfredsstillende økonomi til å være operatør i hele rammeavtalens varighet. »

Mercell har gått med underskudd i alle år og stadig har fått refs fra egen revisor. I tre år på rad har selskapet brutt den lovbestemte plikten til å sette av penger på egen skattetrekkskonto for de ansattes lønn.

«Ved et eventuelt opphør vil det foreligge betydelig risiko for vesentlige tap ved realisasjon av selskapets eiendeler», skriver revisor Sturla Olsen i sin rapport for 2006.

Mercell-ledelsen innrømmer tøffe økonomiske tider, men avviser fare for konkurs.

- Det er det ingen fare for. I motsatt fall hadde vi ikke deltatt i denne anbudsrunden. Vi har slitt i perioder, men har gode eiere, sier Asbjørn Kristiansen, administrerende direktør i Mercell Holding, til DagensIT.

Mercel hadde et negativt resultat på 7,7 millioner kroner i fjor.

Til toppen