Une Amundsen inn i strid om e-handelspatent

SuperOffice-sjef Une Amundsen satser nå penger på at Bellboy skal vinne frem med sitt krav om patent på mobil- og netthandel.

SuperOffice-sjef Une Amundsen satser nå penger på at Bellboy skal vinne frem med sitt krav om patent på mobil- og netthandel.

digi.no avslørte i september 1999 at Kristiansand-selskapet Bellboy hadde fått innvilget et patent som dekket det meste av handel som foregår på Internett og mobiltelefon. Med patentet i hånden kan dermed Bellboy kreve penger av svært mange norske og europeiske Internett- og mobilselskaper.

Les også:

Skjellsordene haglet og i bransjen kom det spredt latter, for svært mange mener at Patentstyret har tabbet seg ut - det fantes systemer som brukte prinsippene Bellboy har fått patent på allerede på 70-tallet, mener mange. Reiselivsbransjens bestillingssystem Amadeus blir ofte trukket frem som et eksempel. Også internasjonal erfaring viser at det kan være vanskelig å kreve penger for patenter på bredt anlagte idéer.


Det har lenge gått rykter om at Bellboy jaktet på støttespillere, for etter lang venting kommer nå endelig den første prøverettssaken opp. Forskjellige finanskjendiser har vært nevnt som mulige investorer, men nå forteller Finansavisen at SuperOffice-günder Une Amundsen har kjøpt fem prosent av Bellboy for en ukjent sum. For beløpet sikrer Amundsen seg også en styreplass.

Bellboy har saksøkt Filmweb og deres utviklingspartner KPNQwest for å prøve sine krav. Vinner Bellboy, vil veien gå videre mot store deler av Internett- og mobilbransjen. Rettssaken skal starte 24. juni i Oslo Byrett.

Ifølge Finansavisen krever Bellboy mellom seks og ti prosent av inntektene fra kinobillettsalget til Filmweb.

Til toppen