Ungdommer erkjenner å ha hacket Dagbladet

Tre mindreårige personer er mistenkt for å stå bak hackingen av Dagbladet i fjor høst der det ble lagt ut falske nyheter.

Ungdommer erkjenner å ha hacket Dagbladet
Politiadvokat Bernt Olav Bryge har ansvaret for etterforskningen av hackingen av Dagbladet i fjor høst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

– Alle er avhørt og erkjenner de faktiske forhold, sier politiadvokat Bernt Olav Bryge ved Agder politidistrikt til Adresseavisen.

Det var i oktober i fjor at nettsiden til Dagbladet ble hacket. Flere publiserte Dagbladet-artikler ble endret, og det ble lagt inn grove, falske utsagn.

En publisert sak fikk tittelen «Erna Solberg sier det er greit» og ingressen «Pedofili er greit så lenge man ikke får sæd på barnet».

Nå viser politiets etterforskning at tre mindreårige personer sto bak hackingen. Den hovedmistenkte bor på Sørlandet, mens de to andre er bosatt på Østlandet.

– Den av de tre som politiet anser som hovedovertreder har erkjent straffskyld. De to som anses som medvirkere erkjenner ikke straffskyld, sier Bryge.

Hackingen skjedde ved at de tre logget seg inn på Dagbladet med det lekkede passordet til en journalist i avisen.

Les også

Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord sier til Adresseavisen at hun ikke har noen kommentarer til politiets etterforskning.

(©NTB)

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.