ANALYSER

Unge best på WLAN-sikkerhet

Cisco-undersøkelse pinlig for eldre brukere.

3. feb. 2010 - 11:14

Cisco har gjennomført en undersøkelse om bruken av private, trådløse nettverk (WLAN) i ti europeiske land og konkluderer med at 87 prosent av de spurte har skrudd på krypteringsfunksjonalitet som WEP eller WPA i sine egne aksesspunkter.

Andelen er høyest i Tyskland med 96 prosent og lavest i Frankrike med 80 prosent. Tallene for Danmark og Sverige er henholdsvis 89 og 87 prosent. Norge er ikke med i undersøkelsen.

Cisco oppgir at det er den yngste gruppen (18 til 24 år) som i størst grad har sikret nettverket mot uvedkommende. Andelen er lavest blant intervjuobjektene som er 55 år eller eldre.

Hele 74 prosent av de spanske nettbrukerne som deltok i undersøkelsen, svarte at de har en trådløs internettforbindelse. Lavest var andelen i Tyskland og Sverige, hvor bare 52 prosent svarte ja til dette. I Danmark var andelen 69 prosent, mens gjennomsnittstallet var 64 prosent.

Utveksling av e-post og vanlig websurfing er den mest utbredte Internett-aktiviteten i alle de ti landene. I løpet av en måned gjøres dette av henholdsvis 95 og 91 prosent av intervjuobjektene. Mange bruker også mye tid på sosiale nettverk, spesielt i Storbritannia, Nederland, Italia, Belgia, Danmark, Spania og Sverige. I Tyskland, Frankrike og Polen oppga flere av de spurte nettvideo enn sosiale nettverk på spørsmål om hvilke nettaktiviteter de bedriver minst en gang i måneden.

I snitt bruker 56 prosent av intervjuobjektene sosiale nettverkstjenester i løpet av en måned.

Netthandel er også en populær aktivitet i særlig Storbritannia, Nederland, Tyskland, Frankrike, Polen og Danmark, men dette er ikke med blant de fire vanligste aktivitetene i Italia, Spania og Belgia.

Undersøkelsen viser at 84 prosent av de med WLAN hjemme bruker dette for å koble en pc til Internett. 32 prosent har koblet skriveren til WLAN-et, mens 22 prosent bruker WLAN-et sammen med en spillkonsoll.

Cisco, som står bak undersøkelsen, er en stor leverandør av nettverksutstyr, også til konsumenter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.