RESULTATERFINANS

Unge danske investorer dropper storbankene

83 prosent av private investorer under 28 år har handlet aksjer online i år. Den klare vinneren i Danmark er E-Trade.

28. aug. 2000 - 08:36

En undersøkelse fra Den Danske Aksjonærforening (DAF) viser at mønsteret for aksjehandel er i radikal endring. De unge investorene anvender Internett langt hyppigere enn andre og går målrettet etter lave kurtasjer.

Mens 83 prosent av DAF-medlemmene under 28 år har handlet via nettet i år, er tallet for gruppen 28-45 år litt over 50 prosent og for de eldre mye lavere (drøyt

25 prosent, 46-65 år - ti prosent over 65 år).

I undersøkelsen opplyses det ingenting om antallet som er spurt eller hvor mange som sorterer under de ulike aldersgruppene. En oversikt fra mai år 2000, viser at foreningen har 12.500 individuelle medlemmer og 81 danske bedriftsmedlemmer.

De yngste er også de som generelt handler hyppigst aksjer, 36 prosent har hatt over ti transaksjoner hittil i år uansett metode, og 55 prosent av de under 28, har handlet på E-Trade. 40 prosent i neste alderstrinn er også kunde av E-Trade.

Kun 27 prosent av de unge har benyttet de vanlige metodene for handel gjennom de "gamle" bankene som Den Danske Bank og Unibank.

Claus W. Silfverberg, direktør i Dansk Aksjonærforening
Claus W. Silfverberg.

- De tradisjonelle bankene har holdt fast på en meget høy kurtasje i forhold til de nye onlinebrokerne, som eksempelvis E-Trade. Bankene tar typisk 0,5 prosent i kurtasje, mens E-Trade tar 0,15 prosent. Det betyr at de gamle bankene er mer enn tre ganger så dyre, sier direktør Claus W. Silfverberg fra Dansk Aksjonærforening, ifølge medlemsbladet Aksjonæren.

- Hvis ikke de tradisjonelle bankene setter ned kurtasjene betraktelig, forventer jeg at de nye billigere online-brokerne vil vinne slaget om de private investorene, sier han.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.