Unge IT-folk for godt betalt

Arbeidsdirektør Ted Hanisch mener nyutdannete IT-folk får altfor gode jobbtilbud

Arbeidsdirektør Ted Hanisch mener nyutdannete IT-folk får altfor gode jobbtilbud

Arbeidsdirektør Ted Hanisch sier til digi.no at nyutdannete IT-folk får altfor gode jobbtilbud.

- Når markedet er så presset som det er nå, betyr det at både ny- og halvutdannete informatikkstudenter får veldig gode jobbtilbud selv om nytten av dem ofte vil være liten den første tiden.

- Arbeidskraften blir overvurdert når det er så mye sug i markedet, mener Hanisch.

Han legger vekt på at det er viktig å etterutdanne IT-folk, ikke bare rekruttere nytt. I tillegg mener han det er vel så viktig å etterutdanne "vanlige" folk i bedrifter hvor det er stort behov for IT-kompetanse.

- Det er slutt på den tiden da bedriften var delt i to; en del som drev med IT og en del som drev med andre ting. En tredje mulighet for å løse problemet er å rekruttere fra utlandet. Arbeidsdirektøren sier markedet er stramt i hele Europa, men han tror det er størst mangel på IT-folk i Norge.

Dette er blant annet fordi Norge er såpass langt fremme når det gjelder utvikling av nye systemer og løsninger. Bedrifter jobber med nye databaseløsninger, Internett-boomen sprer seg, brukertjenestene florerer...

Hanisch mener det er viktig å lære opp for eksempel økonomer og saksbehandlere slik at også de kan være med på IT-utviklingen.

Til toppen