Unicenter TNG til OS/390

Forvaltningsrammeverket til Computer Associates skal endelig omfavne plattformen som genererer halvparten av selskapets omsetning.

Forvaltningsrammeverket til Computer Associates skal endelig omfavne plattformen som genererer halvparten av selskapets omsetning.

Unicenter TNG har hittil vært begrenset (!) til et førtitalls varianter av Unix og til Windows NT. Versjonen for stormaskinsystemet OS/390 som ble kunngjort i går, vil gjøre det mulig å forene all edb-forvaltning under Unicenter, og gjerne gjøre stormaskinen til basen for denne forvaltningen. Computer Associates (CA) følger med dette dagens trend innen distribuerte systemer til overgang mot stadig større tjenere.

CA betoner betydningen dette vil få for forvaltning av ressurser til elektronisk handel. Det legges også vekt på den fleksibiliteten man kan oppnå, blant annet gjennom ett forvaltningssystem på maskiner der Unix og MVS kjøres samtidig.

Dagens CA-applikasjoner vil begynne å ta rammeverket i bruk tidlig neste år. Eksisterende CA-kunder vil kunne gjøre dette gratis. Hva nye kunder må betale, er ennå ikke kjent.

OS/390-versjonen av Unicenter TNG er utviklet i nært samarbeid med utvalgte kunder over en periode på to år.

Grensesnittet til den nye versjonen forblir en standard nettleser, der en tredimensjonal metafor kan være en interessant mulighet.

Utvidelsen av rammeverket innebærer en samtidig oppdatering av utviklerpakken for Unicenter TNG. Agenter for systemtjenester, driftsovervåkning, DB2, CICS, MQSeries osv. er også en del av den nye versjonen.

Til toppen