Unisource-partnere danner ett selskap

Unisource-konsortiet vil i løpet av dagen presentere en plan for å slå sammen sine internasjonale operasjoner og nettverk i et nytt milliardkonsern, skriver Wall Street Journal.

Unisource-konsortiet vil i løpet av dagen presentere en plan for å slå sammen sine internasjonale operasjoner og nettverk i et nytt milliardkonsern, skriver Wall Street Journal.

Det nye selskapet vil bli en koloss med en årlig omsetning på 2,5 milliarder dollar, eller omlag 17,8 milliarder kroner, og blir en sterk konkurrent til Concert-samarbeidet, der blant andre norske Telenor er med.

Dersom dagens artikkel i WSJ Interactive medfører riktighet, vil det nye Unisource-selskapet bli Europas største internasjonale teleoperatør - med betydelig større tyngde enn Global One, nevnte Concert , et fusjonert BT/MCI og de nasjonale operatørene Deutsche Telekom og France Telecom.

Trekket vil nok stoppe kjeften på kritikerne som for lengst har avskrevet Unisource som en seriøs konkurrent til alle de som kjemper om de ekstremt lukrative multinasjonale kundene rundt om i Europa. Ifølge WSJ står de store multinasjonale selskapene for nesten 20 prosent av omsetningen på 600 millliarder dollar til verdens teleselskaper - 33 prosent av operatørenes overskudd stammer fra de samme aktørene.

En etablering av et nytt Unisource-konsern forutsetter at konsortiets deltakende selskaper (Koninklijke Holland PTT, svenske Telia, og Telecom Sveits - i et løst joint venture med den amerikanske telegiganten AT&T) først godkjenner planene. Det er imidlertid ikke det største hinderet. Det ligger hos EUs "konkurranseminister" i Brüssel, Karel van Miert. Men det spørs om han kan gjøre så mye fra eller til - tross alt har han nylig gått inn for flere selskapssammenslåinger, sist BT/MCI-fusjonen.

Til toppen