Unisource selger i Mannesmann

Tyske Mannesman kjøper tilbake aksjer i sitt eget datterselskap Mannesmann Arcor, når Unisource og AT&T nå selger ut.

Tyske Mannesman kjøper tilbake aksjer i sitt eget datterselskap Mannesmann Arcor, når Unisource og AT&T nå selger ut.

AT&T og Unisource eide en felles aksjepost på 15 prosent i Mannesmann Arcor, men aksjepostene selges nå ettersom AT&T har varslet at selskapet vil samarbeide med British Telecom (BT) på internasjonal telefoni. BT er en av medeierne i Viag Interkom, som blant annet konkurrerer med Mannesmann på det tyske telemarkedet. Det er Viag, der Telenor eier ti prosent, som skal distribuere AT&T og BTs tjenester i Tyskland.

Det er morselskapet Mannesmann som som kjøper seg opp til en 70 prosents eierandel i sitt eget datterselskap Arcor, der tidligere Telia-sjef Lars Berg har overtatt som toppsjef. Prisen for aksjeposten er 530 millioner dollar.

Mannesmann er Deutsche Telekoms argeste rival på det tyske mobilmarkedet, og er blant annet markedsleder innenfor mobiltelefoni.

De resterende 30 prosent av Mannesmann Arcor er eid av Deutsche Bahn AG, mobilselskapet AirTouch (kjøpt av britiske Vodafone) og Deutsche Bank.

Blant de tidligere tre Unisource-partnerne er det bare sveitsiske Swisscom som ikke har funnet seg en ny alliansepartner etter at Unisource nærmer seg historie; nederlandske KNP samarbeider med amerikanske Qwest, mens Telia ønsker å fusjonere med Telenor.

Til toppen