Unisys, Dell og Microsoft lager stemmesystem

Hadde Unisys, Dell og Microsoft vært tidligere ute, hadde neppe George W. Bush vært på vei til Det hvite hus.Alt rotet under presidentvalget har åpnet en mulighet for databransjen som ønsker å erstatte antikke papir og hullsystemer.

Det er ikke vanskelig å bli ironisk når det dreier seg om amerikansk politikk. I landet som kaller seg verdens ledende demokrati, vinner George W. Bush på grunn av rot med hullene i papirstemmesedler. Bush fikk uansett færre stemmer enn Al Gore på nasjonalt plan, men valgdeltagelsen vaker rundt nivåer vi forbinder med land i Afrika.

Debatten om bedre systemer har da også gått siden. Nå kaster Unisys Corp, Dell og Microsoft seg inn med et felles prosjekt for å lage et valgsystem, skriver Wall Street Journal. Systemet skal bruke Dell-maskiner med trykksensitive skjermer, Unisys-systemer i bakkant og Microsoft programvare.

Også IBM og Diebold sier de vurderer å kaste seg inn i dette nye markedet som dukker opp etterhvert, fordi mange delstater ikke ønsker å lide samme skjebne som Florida. Foreløpig er ES&S markedsleder etter å ha telt opp rundt halvparten av stemmene i presidentvalget.

Men så spørs det om delstater og kommuner i USA stoler noe mer på Microsoft-programvare enn de gjør på papir og blyant.

Til toppen