RESULTATERFINANS

Unisys følger skinnegangen

Det meste ser lyst ut hos Unisys etter nok et kvartal med økt omsetning og skjerpet effektivitet.

Eirik Rossen
16. juli 1999 - 08:51

Kvartalet fram til 30. juni er det andre i Unisys' regnskapsår. I forhold til samme kvartal i fjor økte omsetningen med 9,1 prosent til nærmere 1,9 milliarder dollar, mens overskudd etter skatt økte med 33 prosent til nærmere 120 millioner dollar. Per aksje gir dette et overskudd på 38 cents, mot 24 cents i fjor. Grunnen til at overskuddet per aksje økte relativt mye mer enn det rene overskuddet, skyldes reduksjonen av tallet på preferanseaksjer. Selskaper regner med å ha kvittet seg med alle preferanseaksjer i løpet av august i år, og dermed ha fullført overgangen til en sunnere kapitalstruktur.

Overskuddet per aksje var fem cents høyere enn gjennomsnittet av elleve analytikeres forventninger, melder First Call.

Unisys lever hovedsakelig av tjenester, det vil si integrerte løsninger og drift, og har god fortjeneste på de store tjenerne de selger i forbindelse med tjenestene. Omsetningen innen tjenester økte med 12 prosent. Trekker man fra inntekter knyttet til gamle vedlikeholdskontrakter, blir økningen 15 prosent. På maskinvaresiden økte omsetningen med tre prosent, vesentlig de store bedriftstjenerne i ClearPath-serien.

Driftsutgifter falt fra 19,0 prosent av omsetningen til 18,1 prosent. Toppsjef Lawrence Weinbach roser sine 34.000 medarbeidere i 100 land for hardt arbeid som de siste to årene har gjort det mulig for selskapet å redusere gjelda med 1,2 milliarder dollar, og konvertere 1,4 milliarder dollar fra preferanseaksjer. Han gjentar målet om å nå en årsomsetning på 11 milliarder dollar innen 2002. I 1999 regner Unisys med å ansette 6500 nye medarbeidere, vesentlig innen tjenester og service.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.