BEDRIFTSTEKNOLOGI

Unisys Norge kjøper konsulentselskapet Vericom ASA

Unisys profilerer seg stadig mer som tjenesteselskap og satser stort på avdelingen Global Network Services. Oppkjøpet av det norske konsulentselskapet Vericom ASA innebærer at 80 prosent av omsetningen i Norge blir innen tjenester.

Eirik Rossen
20. mars 2000 - 07:32
Bildet: Vericom-gründer Morten Berentsen vil lede konsulentorganisasjonen som er hovedinntektskilden til Unisys Norge, her representert ved administrerende direktør Ivar Olsen (t.h.).

Betingelsene for oppkjøpet er ikke offentliggjort. Men alle synes glade, og flere i toppledelsen for Unisys Global Network Services skal kaste glans over en felles kickoff for alle ansatte i begge organisasjonene i kveld.

- Oppkjøpet betyr en vesentlig heving av kapasiteten og kompetansen i konsulentorganisasjonen i Norge, sier administrerende direktør Ivar Olsen i Unisys Norge. - Tallet på ansatte i Unisys økes fra 32 til 56, og vi får et solid tilskudd av folk med en rekke sertifiseringer.

Kompetansen er spesielt tung innen NT og Novell. Over 30 medarbeidere har NT MCP (NT Microsoft Certified Professional), fem har MCE (Microsoft Certified Engineer) og 11 har Novell CNE (Certified Netware Engineer). I tillegg er det sertifiseringer for Oracle, Unix, Cisco, Nortel, Dell, Compaq, HP og Winframe (Citrix).

- Flere av folkene i Vericom har samlet på flere sertifikater. De er spesielt opptatt av muligheten oppkjøpet gir dem til å tilhøre en global organisasjon og få internasjonale oppdrag, sier Vericom-gründer Morten Berentsen som nå blir sjef for alle konsulentene i Unisys Norge.

Vericom ble startet i 1997 da Berentsen fikk med seg flere kollegaer på et utbrudd fra Uniteam. De satset spesielt på drift, konsentrert på Novell, NT, Lotus, Cisco, IBM og Compaq. Forretningsideen var uavhengig rådgivning og praktiske IT-tjenester for å hjelpe kunder utnytte sine eksisterende systemer.

Global Network Services er den raskest voksende delen av Unisys. For Ivar Olsen betyr oppkjøpet at Unisys Norge markerer seg som ledende i forhold til den reorganiseringen som har preget hele konsernet de siste to årene.

- Etter to år med inntjening, har vi nå fått tillit til å vokse, sier Olsen.

Mye av det som har holdt Unisys Norge oppe, er kunder som har holdt seg til selskapet i mange år, blant dem Løvenskiold, Norsk Hydro og Color Line, samt avtalen som innebærer at Unisys er Dells tjenesteorganisasjon i Norge, særlig på tyngre installasjoner. Nye kunder som kommer inn gjennom Vericom vil bety svært mye for utviklingen framover.

En annen faktor som spriter opp stemningen, er OEM-avtalene som Unisys sentralt har inngått med ICL og Compaq rundt de nye kraftige tjenerne ES7000, maskiner som Unisys gjerne kaller "Wintel Mainframes". Olsen regner med at uansett hvem som får de første kontraktene, vil det innebære forretningsmuligheter for Unisys.

- Det er et opplagt marked for slike maskiner i Norge, ikke minst innen programvaretjenester eller ASP.

Unisys er ennå ikke inne i norske ASP-miljøer. Men lederen for "publishing"-avdelingen, Tor Trøan, arbeider med å snekre sammen et ASP-konsept rettet mot aviser.

Les mer om Unisys:
Tredoblet pris/ytelse med Windows 2000 i stedet for Unix
Unisys følger skinnegangen
Unisys overrasket positivt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra